Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Maradj lendületben a Pécsiközgázzal!
2022. September 14. 12:36

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a karrierépítést választanád az iskolapad helyett. Jó hírünk van: a Pécsiközgáz megújult mesterképzéseivel nem kell választanod a tanulás és a munka között! Azt javasoljuk, maradj lendületben, jelentkezz mesterképzéseinkre és szerezz mesterdiplomát akár 1 év alatt!

Mit nyújtanak Neked a Pécsiközgáz megújult mesterképzései?

A megújított marketing, pénzügy és vezetés és szervezés mesterszakokat továbbra is 4 féléves képzési idővel hirdetjük meg és a diplomához változatlanul 120 kredit összegyűjtése szükséges. Az újdonság az, hogy a hallgató egyéni tanulmányi ideje nappali munkarendben lehet 4 félévnél rövidebb, amennyiben a szükséges kreditmennyiséget hamarabb összegyűjti. Hogyan lehetséges ez? Megmutatjuk!

 

2 félév alatti diplomaszerzés lehetséges útja nappali képzésen kreditelismerés nélkül

Amennyiben rászánsz egy teljes évet és még sok-sok többletmunkát mesterdiplomád érdekében, két félév alatt minden kreditet megszerezhetsz.

Hogyan működik a gyakorlatban?

 • Felveheted az 1. féléves tárgyaid mellé a 3. féléves tárgyaidat, illetve a 2. féléves tárgyaid mellé a 4. féléves tárgyaidat
 • Ha erre készülsz, akkor csak nappali képzésben és teljes munkaidőben végezheted a mesterképzést!

Tudnivalók az új mesterképzésekről

A 2 félév alatti diplomaszerzés lehetséges útja nappali képzésen kreditelismeréssel

A rugalmas kreditelismerés azt jelenti, hogy a tantermen kívül megszerzett kompetenciáidat beszámítjuk a képzésedbe, ezzel is rövidülhet a képzési idő. (max 30-30 kredit)

Hogyan működik a gyakorlatban?

 • Munkatapasztalattal vagy más intézményben, vállalati képzésen szerzett kompetenciákat kreditként tudunk beszámítani a képzésbe (30-30 kredit erejéig) ezek megszerzését nem feltétlenül várjuk előzetesen, megszerezheted a képzés ideje alatt is.

 • Minden esetben egyedi kreditelismerési kérelemmel kell a Kari Tanulmányi Bizottsághoz fordulnod.

 • A  2 félév alatti diplomaszerzés nem elvárás, hanem lehetőség. Ez lehet akár 3, akár 4 félév is - ez a te döntésed!

Kreditelismerés esetén is választhatod azt az utat, hogy több tárgyat veszel fel egy félévben (1 félévben a 3. féléves, 2, félévben a 4. féléves tárgyakat).

Tudnivalók az új mesterképzésekről

Mesterképzés levelező munkarendben

Levelező munkarendű képzéseink nem változtak. Kreditelismerésre ebben az esetben is van lehetőség, de fontos tudni, hogy a képzési struktúra miatt levelező munkarendben továbbra is 4 félév a diploma megszerzésének az ideje – cserébe a képzés munkahelybarát módon félévente 7 péntek délutánon és szombaton zajlik.

 

Miért jelentkeznél mesterképzésre?  

Több érvünk is van, lássuk a legütősebbeket! 

 • Akár államilag finanszírozott formában, nappali vagy levelező tagozaton is folytathatod tanulmányaidat, így a munkáról és a pénzkeresésről sem kell lemondanod, ráadásul a kereseted nem feltétlenül megy el a tandíjra. 

 • Mesterdiplomával “több lábon állhatsz”, hiszen választhatsz másik tudományterületet, új dolgokat tanulhatsz meg. Több út van előtted, ha elindulsz az egyiken, még mindig ott a másik képzési területed, amire később válthatsz - ráadásul a látóköröd is tágul. 

 • Specializálódhatsz az üzleti tudományok bármelyik, (akár újabb) területére.  

 • Nem kell beérned kevéssel: mesterdiplomával magasabb fizetési kategóriájú állásokra pályázhatsz, könnyebben, gyorsabban juthatsz feljebb a ranglétrán. 

 • Ha szereted az egyetemi légkört, kutató alkat vagy, akár a tudományos pálya is megnyílhat előtted.  

 • Talán még nem is sejted, hogy az egyetemi ismeretségek milyen gyümölcsözőek lehetnek a későbbiekben. Az biztos, hogy a most megszerzett kapcsolati tőkédet sokáig fogod kamatoztatni.

 • Újra megnyílnak a külföldi mobilitás lehetőségei: tanulmányutakkal, angol képzéseinken oktatott órák felvételével még több élményre - és nemzetközi kapcsolati hálóra - tehetsz szert. 

 

A PTE egy másik karán szerezted az alapképzéses diplomád? 

Ha más karon végeztél, vagy éppen a diploma véghajrájában vagy, februártól akár folytathatod a Pécsiközgázon is a tanulmányaidat és szerezhetsz üzleti területen mesterdiplomát! A kreditelismertetési eljárásról és a lehetőségeidről ezen a linken tájékozódhatsz. 

 

Többet szeretnél megtudni? Gyere el a mesterképzéses tájékoztatónkra!

2023. október 13-án 14.00-tól Mesterképzéses tájékoztatót tartunk a felvételi folyamat részleteinek ismertetésével és az egyes szakok bemutatásával. A tájékoztató személyes, de online is követhető. Kérjük, előre regisztrálj a következő linken mindkét esetben: 

Regisztráció Mesterképzéses tájékoztatóra 

 

Milyen képzésekre jelentkezhetsz a keresztféléves felvételi eljárásban? 

A Pécsiközgáz 2023. februári kezdéssel az alábbi mesterszakokat hirdeti meg: 

 

A keresztfélévre meghirdetett szakok részletes táblázatát itt érheted el. 

 

Kedvet kaptál? 

Ha már döntöttél és a sok információ mellett még van kérdésed a felvételi eljárásról, böngészd át felvételi kisokosunkat vagy fordulj bizalommal Tanulmányi Osztályunk munkatársaihoz!  

 

Maradj lendületben a Pécsiközgázon!