Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Maradj lendületben a Pécsiközgázzal!
2022. szeptember 14. 12:36

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a karrierépítést választanád az iskolapad helyett. Jó hírünk van: a Pécsiközgáz megújult mesterképzéseivel nem kell választanod a tanulás és a munka között! Azt javasoljuk, maradj lendületben, jelentkezz mesterképzéseinkre és szerezz mesterdiplomát akár 1 év alatt!

Mit nyújtanak Neked a Pécsiközgáz megújult mesterképzései?

A megújított marketing, pénzügy és vezetés és szervezés mesterszakokat továbbra is 4 féléves képzési idővel hirdetjük meg és a diplomához változatlanul 120 kredit összegyűjtése szükséges. Az újdonság az, hogy a hallgató egyéni tanulmányi ideje nappali munkarendben lehet 4 félévnél rövidebb, amennyiben a szükséges kreditmennyiséget hamarabb összegyűjti. Hogyan lehetséges ez? Megmutatjuk!

 

2 félév alatti diplomaszerzés lehetséges útja nappali képzésen kreditelismerés nélkül

Amennyiben rászánsz egy teljes évet és még sok-sok többletmunkát mesterdiplomád érdekében, két félév alatt minden kreditet megszerezhetsz.

Hogyan működik a gyakorlatban?

 • Felveheted az 1. féléves tárgyaid mellé a 3. féléves tárgyaidat, illetve a 2. féléves tárgyaid mellé a 4. féléves tárgyaidat
 • Ha erre készülsz, akkor csak nappali képzésben és teljes munkaidőben végezheted a mesterképzést!

Tudnivalók az új mesterképzésekről

A 2 félév alatti diplomaszerzés lehetséges útja nappali képzésen kreditelismeréssel

A rugalmas kreditelismerés azt jelenti, hogy a tantermen kívül megszerzett kompetenciáidat beszámítjuk a képzésedbe, ezzel is rövidülhet a képzési idő. (max 30-30 kredit)

Hogyan működik a gyakorlatban?

 • Munkatapasztalattal vagy más intézményben, vállalati képzésen szerzett kompetenciákat kreditként tudunk beszámítani a képzésbe (30-30 kredit erejéig) ezek megszerzését nem feltétlenül várjuk előzetesen, megszerezheted a képzés ideje alatt is.

 • Minden esetben egyedi kreditelismerési kérelemmel kell a Kari Tanulmányi Bizottsághoz fordulnod.

 • A  2 félév alatti diplomaszerzés nem elvárás, hanem lehetőség. Ez lehet akár 3, akár 4 félév is - ez a te döntésed!

Kreditelismerés esetén is választhatod azt az utat, hogy több tárgyat veszel fel egy félévben (1 félévben a 3. féléves, 2, félévben a 4. féléves tárgyakat).

Tudnivalók az új mesterképzésekről

Mesterképzés levelező munkarendben

Levelező munkarendű képzéseink nem változtak. Kreditelismerésre ebben az esetben is van lehetőség, de fontos tudni, hogy a képzési struktúra miatt levelező munkarendben továbbra is 4 félév a diploma megszerzésének az ideje – cserébe a képzés munkahelybarát módon félévente 7 péntek délutánon és szombaton zajlik.

 

Miért jelentkeznél mesterképzésre?  

Több érvünk is van, lássuk a legütősebbeket! 

 • Akár államilag finanszírozott formában, nappali vagy levelező tagozaton is folytathatod tanulmányaidat, így a munkáról és a pénzkeresésről sem kell lemondanod, ráadásul a kereseted nem feltétlenül megy el a tandíjra. 

 • Mesterdiplomával “több lábon állhatsz”, hiszen választhatsz másik tudományterületet, új dolgokat tanulhatsz meg. Több út van előtted, ha elindulsz az egyiken, még mindig ott a másik képzési területed, amire később válthatsz - ráadásul a látóköröd is tágul. 

 • Specializálódhatsz az üzleti tudományok bármelyik, (akár újabb) területére.  

 • Nem kell beérned kevéssel: mesterdiplomával magasabb fizetési kategóriájú állásokra pályázhatsz, könnyebben, gyorsabban juthatsz feljebb a ranglétrán. 

 • Ha szereted az egyetemi légkört, kutató alkat vagy, akár a tudományos pálya is megnyílhat előtted.  

 • Talán még nem is sejted, hogy az egyetemi ismeretségek milyen gyümölcsözőek lehetnek a későbbiekben. Az biztos, hogy a most megszerzett kapcsolati tőkédet sokáig fogod kamatoztatni.

 • Újra megnyílnak a külföldi mobilitás lehetőségei: tanulmányutakkal, angol képzéseinken oktatott órák felvételével még több élményre - és nemzetközi kapcsolati hálóra - tehetsz szert. 

 

A PTE egy másik karán szerezted az alapképzéses diplomád? 

Ha más karon végeztél, vagy éppen a diploma véghajrájában vagy, februártól akár folytathatod a Pécsiközgázon is a tanulmányaidat és szerezhetsz üzleti területen mesterdiplomát! A kreditelismertetési eljárásról és a lehetőségeidről ezen a linken tájékozódhatsz. 

 

Többet szeretnél megtudni? Gyere el a mesterképzéses tájékoztatónkra!

2023. október 13-án 14.00-tól Mesterképzéses tájékoztatót tartunk a felvételi folyamat részleteinek ismertetésével és az egyes szakok bemutatásával. A tájékoztató személyes, de online is követhető. Kérjük, előre regisztrálj a következő linken mindkét esetben: 

Regisztráció Mesterképzéses tájékoztatóra 

 

Milyen képzésekre jelentkezhetsz a keresztféléves felvételi eljárásban? 

A Pécsiközgáz 2023. februári kezdéssel az alábbi mesterszakokat hirdeti meg: 

 

A keresztfélévre meghirdetett szakok részletes táblázatát itt érheted el. 

 

Kedvet kaptál? 

Ha már döntöttél és a sok információ mellett még van kérdésed a felvételi eljárásról, böngészd át felvételi kisokosunkat vagy fordulj bizalommal Tanulmányi Osztályunk munkatársaihoz!  

 

Maradj lendületben a Pécsiközgázon! 

Kapcsolódó Híreink

Kiemelkedő elismerések az Országos Tudományos Diákköri Tanácstól a KTK oktatóinak!

Újabb elismerések adnak okot a büszkeségre a Közgazdaságtudományi Kar háza táján. 2023. november 24-én a Zeneakadémián..

MTA Publikációs Nívódíjakat vehettek át Karunk oktatói

Az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottsága, Marketingtudományi..

Dr. Szűcs Pál Máriás Antal életműdíjat kapott

Dr. Szűcs Pál, a PTE Közgazdaságtudományi Kar nyugalmazott oktatója, alapító atyáinak egyike 2023. november 24-én, az..

Elhunyt Kovácsné Tóth Lívia

Megrendülten tudatjuk, hogy Kovácsné Tóth Lívia munkatársunk, példamutató erővel és méltósággal viselt betegsége..

Morning EDUCoffee

Ismered az EDUC Európai Egyetemi Szövetséget? Szeretnéd megtudni, hogy milyen képzési és mobilitási lehetőséget kínál a..

Dr. Bessenyi István munkáját ismerték el

Dr. Bessenyei István, Karunk egyetemi docense immár 20 éve kapcsolódik be a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság -..

MATEMATIKA és TÖRTÉNELEM emelt szintű szóbeli érettségi felkészítő 2024

Matematika és történelem szóbeli érettségi felkészítő tanfolyam indul Karunkon. Célja, hogy az idén érettségizők egy kis..

Több rangsor alapján is a legjobbak között a PTE gazdaságtudományi területen!

A PTE Közgazdaságtudományi Kar az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az oktatási, kutatási kiválóságának..