Doktori képzés

Van-e tudományos alapja a gazdaság működésének vagy egyszerűen megy minden magától? A piacot csak a kereslet-kínálat mozgatja vagy egyéb változók is befolyásolják? Mitől jó egy munkavállaló? És egy cégvezető? Mit kutat egy közgazdász? A gazdaságpolitikai stratégiák vagy éppen a vállalati gazdasági döntések alapjául – szerencsés esetben – kutatások, modellek szolgálnak, melyek megalkotása nem csak neves kutatóintézetekhez, hanem a jelentős közgazdasági egyetemek, karok kutatási tevékenységéhez is köthető.

A PTE Közgazdaságtudományi Kara nem csupán a közgazdász szakma oktatása és közgazdász szakemberek képzése, hanem a gazdasági folyamatok vizsgálata, alakítása, az ezekkel kapcsolatos kutatások iránt is elkötelezett tudományos műhely.

Mindkét doktori iskolánk a minőségi képzés, a magas színvonalú tudományos teljesítmény elkötelezettje, melyet mind az oktatás színvonalában, szervezettségében, mind a doktori fokozatszerzés folyamatának átláthatóságában, nyilvánosságában következetesen érvényesítenek.