fbpx Erasmus + | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Erasmus +

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Hét korábbi EU-s támogatási programot fog össze egy komplex programban.

Az Erasmus+ program szabályai szerint minden hallgató legfeljebb 12 hónapra kaphat Erasmus+ státuszt képzési szintenként (tanulmányi részképzés és szakmai gyakorlat összesen), így ha a pályázó jelenlegi képzési szintjén korábban részt vett Erasmus+ részképzésben és/vagy szakmai gyakorlatban, de nem használta ki a 12 hónapos Erasmus+ időtartamot, akkor újra pályázhat. Azok a mester vagy doktori képzésben részt vevő hallgatók is pályázhatnak, akik a korábbi képzési szinte(ke)n már voltak Erasmus+ hallgatók. A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap, szakmai gyakorlat esetében legalább 2 hónap. Az ösztöndíj összege függ a tanulmányi időszak hosszától és a célországtól. Az ösztöndíj résztámogatás, az adott országok közötti megélhetési különbségeket hivatott finanszírozni, ezért a hallgatónak minden esetben hozzá kell járulnia a kinn tartózkodás költségeihez.

Erasmus+ program révén számos egyetem elérhető a PTE KTK hallgatói számára. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara partner kapcsolatban áll több német, francia, lengyel, holland, litván és finn egyetemmel. Karunkról évente közel ötven hallgató utazik külföldre a program keretein belül. A karnak elsődleges célja, hogy ezen hallgatók a lehető legtöbb segítséget kapva, valamint későbbiekben folytonos kapcsolattartás révén minden szükséges információhoz hozzájussanak kiutazás előtt és alatt. Biztosítva, így egy felejthetetlen élményt és szakmai tapasztalat lehetőségét az egyetemi polgároknak.

A programban való részvétel célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatók kompetenciájának fejlesztésére többek között a kultúrák közötti párbeszéd a társadalmi befogadás és szolidaritás területén. Hosszú távú végcél pedig, hogy kialakuljon egy erős kapcsolat az ifjúsági területek és a munkaerőpiac között, így fejlesztve a diákok által végzett munka minőségét. A hallgatóink így könnyebben tudnak a jövőben elhelyezkedni és munkát vállalni, mivel már szakmai tapasztalatokkal, magas szintű készségekkel és önállósággal rendelkeznek.

 

Fontos dokumentumok

Erasmus-Campus Mundi Pályázati tájékoztató

Tanulmányi mobilitási program - pályázati felhívás

Pályázható helyek listája

Szakmai gyakorlat mobilitási program - pályázati felhívás

KTK Erasmus szabályzat (.doc)

https://outgoing.pte.hu

 

Ekvivalencia táblázatok

Segítséget az ekvivalencia táblázatok értelmezéséhez itt talál.

Enterprise development and entrepreneurship

Applied management

Business administration and Management Bsc

Emberi Erőforrás Bsc

Gazdálkodási és menedzsment Bsc

Kereskedelem és marketing Bsc

Pénzügy és számvitel Bsc

Turizmus vendéglátás Bsc