Interjú Hoffmann Tamással

Hoffmann Tamás
Lafarge Cement Magyarország
Managing Director

Mutatkozzon be röviden! (Mivel foglalkozik most, hogyan vezetett idáig az útja? Mi motiválja a munkájában? Mit tart legfontosabbnak önmagával kapcsolatban?)

4 éve vagyok a Lafarge Cement Magyarország kft értékesítési igazgatója. A Karon végeztem marketing szakon 2003-ban, ezután nemzetközi termelő cégeknél tanultam ki a mesterséget. Munkám során mindig motivált, hogy emberekkel dolgozhassak és hogy meg tudjuk közösen találni azt a közös mezőt ami mindkettőnk számára elégedettséget jelent. Missziónak éreztem mindig is a város, a megye gazdaságának fejlesztését. Itt lenne még munka.

 

Milyen fontosabb állomásokat emelne ki életében, munkájában a Pécsiközgáz befejezése óta? (Akár szakmai, társadalmi vagy magánéleti oldalon.)

Kezdetben marketinges akartam lenni, voltam is gyakornok, erre volt lehetőség a Kar kapcsolatain keresztül. Szintén a marketing tanszék segítségével tanulhattam fél évet a Middlesex University-n. Ezek a tapasztalatok mind közrejátszottak későbbi életem alakulásában, hiszen az elhelyezkedésben, nyelvtudásban már előnyt lehetett szerezni a munkaerő piacon. Az irány és a lendület megvolt, a többi meg már jött magától.

 

Mit jelent az Ön számára a siker? (Akár szakmai, akár személyes életútját tekintve?)

A mi munkánk eredményét számokban mérik. Ez elég objektív mércéje a sikernek. Viszont ami ennél fontosabb, embernek maradni a számok produkálása mellett. Viszonylag sok érdekes figurával kerültem már egy tárgyalóasztalhoz a világ számos pontján, és a mai napig tartom a kapcsolatot még a legelső üzletfeleimmel is, noha nincs is közös ügyünk már. Sokat kaphattam és egyúttal adhattam is az embereknek, és ez a rendszer úgy tűnik működik. Ez talán a legnagyobb siker.


Mit kapott a Pécsiközgáztól? (Melyek azok az értékek, élmények, amelyeket nálunk kapott? Miért (volt) érdemes ide járni?)

A legfontosabb az volt, hogy évekig hasonló korú és érdeklődésű emberek közt lehettem, akikben folyamatos dolgozott a tudásvágy, a saját határaiknak megismerése ha ez nem is mindig a tananyagra, tanulásra volt értendő. Ebben a környezetben kaptuk az érdekes információkat arról, hogy majd mik lesznek a folyamatok, mechanizmusok abban a társasjátékban, aminek szabályaival évekig csak ismerkedtünk. Ezek a Karon szerzett élmények többször eszembe jutnak azóta is.

 

Ha a Pécsiközgáz szuperhős lenne, milyennek képzeli el? (Miért harcol? Mi a fő fegyvere, szuperképessége? Hogy néz ki, mit hord, mi a beceneve? stb.)

Szerintem ő egy két lábon járó, nyakkendős zsebszámológép. Egy olyan tudós-harcos, aki azért küzd, hogy már az átlagemberek is fel legyenek vértezve olyan ismeretekkel, mint a szabad verseny, a piac működése, a kereslet-kínálat viszonya, a vevő megbecsülése vagy egyszerűen csak a költségek-bevételek helyes aránya. Jelmondata : „Olcsón venni, drágán eladni, Gyerekek !” Kedvenc közmondása : „Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!” Harci szlogenje :  „Több mikrót (ökonómiát…), kevesebb kémiát az iskolákba !!” Nevét, öltözetét folyton változtatja, mert lépést tart a szuperhős trendekkel.