Interjú Weiszbart Zsolttal

Weiszbart Zsolt
IFS Hungary Kft
ügyvezető igazgató

Mutatkozzon be röviden! (Mivel foglalkozik most, hogyan vezetett idáig az útja? Mi motiválja a munkájában? Mit tart legfontosabbnak önmagával kapcsolatban?)

2001 óta immár 14. éve az IFS Hungary Kft (www.ifsworld.com) ügyvezető igazgatója vagyok. Az IFS egy svéd ERP szoftverfejlesztő vállalat, melyben globálisan 2600-an dolgoznak több mint 30 irodában.  Emellett az elmúlt 4 évben a hazai start up világban is aktív szereplő vagyok  a WhiteSummers Cofounder (white-summers.com/cofounder) alapítójaként és angyalbefektetőként. Feleségemmel még a PTE-n ismerkedtünk meg és idén májusban születik a 9 éves Bálint és 7 éves Lilla kisöccse.

 

Milyen fontosabb állomásokat emelne ki életében, munkájában a Pécsiközgáz befejezése óta? (Akár szakmai, társadalmi vagy magánéleti oldalon.)

A KTK befejezése  után (1998), az Ohio University MBA programja következett amit a Közgázon  elnyert ösztöndíj tett lehetővé. Az USA-ban töltött két  év  után 2000 őszén Budapestre költöztem és mai napig első hazai munkahelyemen az IFS Hungary Kft-nél dolgozom.  Az IFS akkor induló magyar csapatához marketing és sales managerként csatlakoztam, majd alig 8 hónap után - a 2001 szeptember 11-ei héten- neveztek ki ügyvezető igazgatónak . Az akkori 10 fős csapat az évek során 30 fősre növekedett és meghatározó szereplője lett  a hazai vállalatirányítási rendszerek piacának. 2008-ban úgy éreztem, hogy új impulzusokra van szükségem, és sikeresen jelentkezetem a Stanford University Graduate School of Business Executive Masters programjára.  Szerencsére  ebben az IFS is támogatott és egy éves tanulmányi szabadságon lehettem a 2009-10-es évben. A program integrált jellege lehetővé tette, hogy a közben már négy fősre bővűlt családommal (3 éves fiú és 9 hónapos lány) együtt tapasztalhattuk  meg a Stanford és Szilicium völgy páratlan milliőjét.  A start up világ utáni érdeklődés is itt ragadt rám és hazatértem óta angyal befektetőként tevékenykedem.

 

Mit jelent az Ön számára a siker? (Akár szakmai, akár személyes életútját tekintve?)

A siker olyan kisebb nagyobb események sorát jelenti, melyek további muníciókat adnak ahhoz hogy az ember ne teherként élje meg a napi munkát, tevékenységet.  A sikerélmény alapvetően egy szubjektív dolog - eltekintve az anyagi, mérhető elismeréstől-és nagyon fontos, hogy egyéni szinten tisztában legyen vele az ember, hogy neki mit jelent pontosan. Lehet ez egy visszajelzés ügyféltől, kollégától, házastárstól, lehet egy interjú egy szakmai magazinban, lehet  egy napi határidős feladat sikeres elvégzése vagy esetleg 5km futás megtétele. :)

 

Mit kapott a Pécsiközgáztól? (Melyek azok az értékek, élmények, amelyeket nálunk kapott? Miért (volt) érdemes ide járni?)

A KTK a 90-es évek közepén egy nagyon dinamikus, fiatalos közeg volt, amiben folyamatosan az volt az ember érzése, hogy nincsenek határok, ha valamilyen jó gondolata, ötlete volt az embernek ahhoz mindig lehetett társakat és forrásokat találni.

Nagyon jó volt, hogy a kar méretéből adódóan szinte mindenki ismert mindenkit, így nem egy személytelen mamut intézmény hallgatója voltam, a baráti köröm nagy része most is a karon megismert emberekből áll.  Nehéz lenne felsorolni az élményeket és tudást amit az öt év alatt tapasztaltam, de mindenképpen életutam meghatározó mérföldköve az  Ohio program melynek segítségével én is kijutottam ösztöndíjasként az USA-ba.