Pénzügy és számvitel

Pénzügy és számvitel

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász pénzügy és számvitel alapképzési szakon / Economist in Finance and Accounting

Kiket várunk a Pénzügy és számvitel alapszakra?

A munkaerőpiacon eladható szakmára, jól fizető állásra vágysz? Pénzintézeteknél, biztosítóknál, Magyarország vezető pénzügyi tanácsadóinál, könyvvizsgáló cégeknél vagy gazdasági vállalkozásoknál képzeled el a jövődet? Esetleg saját üzleti vállalkozásod beindításán töröd a fejed? Nálunk a helyed!

Miért érdemes a Pénzügy és számvitel alapszakot választanod?

A pénzügyi kulturáltság a mai világban alapkövetelmény. Éppen ezért célunk, hogy a pénzügy szerteágazó területeihez köthetően, elméletileg is megalapozott, gyakorlatorientált tudást adjunk át, mely segítségével a vállalkozói szféra minden szintjén helytállni képes és nívós pályát befutni képes szakemberré válhatsz. Ha minket választasz, a diplomád mellett egy extra vizsga letétele után a mérlegképes könyvelői képesítés is a tiéd.

Továbbtanulási lehetőségek

Az alapképzési diploma átvétele után továbbtanulhatsz nappali vagy levelező mesterszakon, pályázhatsz külföldi ösztöndíjakra egyaránt az egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül.

Elhelyezkedési lehetőségek

Hazai és nemzetközi vállalati pénzügyi osztályokon, kereskedelmi bankokban, könyvelő irodákban, könyvvizsgáló cégeknél, brókerházaknál és biztosítóknál nyílhatnak meg az ajtók, ha ezzel a piacképes diplomával kopogtatsz.

Főbb tárgyak

Kisvállalati pénzügyek, Adótan, Pénzügyi számvitel, Beszámoló készítés és elemzés, Pénzügyi tervezés és finanszírozási döntések, Üzleti stratégia és pénzügyi elemzés

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Tudtad, hogy...

  • a Pénzügy és számvitel alapszak a személyes, jövőbeni vagyonod menedzseléséhez is nagyon hasznos?
  • a mi szakunkon sem nehezebb a matek, mint a többi szakon?
  • hallgatóink a kar által meghirdetett banki, nagyvállalati stb. szakmai gyakorlati helyeken sokszor állásajánlatot is kapnak?
Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

Nappali

Államilag támogatott

6+1 félév

2024. szeptember

Nappali

350 000 Ft/félév

6+1 félév

2024. február és szeptember

Levelező

300 000 Ft/félév 6+1 félév 2024. szeptember

Hallgasd meg hallgatónk véleményét a szakról!