Konferenciánkról mondták/írták

Szlávicz Ágnes

„Meglátásom szerint az 1. Farkas Ferenc Nemzetközi Konferencia méltó emlékezés volt Farkas professzor úr életművére. A sok aktuális, érdekes témát bemutató előadás, a menedzsment szakterület neves képviselőinek részvétele, a fiatal munkatársak, a PhD hallgatók, valamint a határon túli és külföldi kollégák bevonása Farkas professzor úr szellemiségét idézte.

Az Újvidéki Egyetem szabadkai Közgazdasági Karának tanáraként nagy örömmel vettem részt a konferencián, hiszen a többéves együttműködés során a pécsi kollégák körében jó barátokra is leltem, s ebben Farkas professzor úrnak is nagy szerepe volt. A konferencia előadásunkban bemutatott CEEIRT kutatások sem jöttek volna a Professzor úr hathatós segítsége, támogatása nélkül.

Elismeréssel adózok az 1. Farkas Ferenc Nemzetközi Konferencia szervezőinek a nagyszerű szervezésért és vendéglátásért.

Kívánok még sok sikeres konferenciát, s azt, hogy az idei találkozó egy sikeres nemzetközi menedzsment konferenciasorozattá nője ki magát.”

 

Obermayer Nóra

„Rendkívül színvonalas és hasznos volt a konferencia, köszönöm a lehetőséget, a felkérést a szekcióvezetésre! Akikkel beszélgettem, mindenkinek hasonló véleménye volt, főképp a hosszú kávé és ebédszüneteket emelték ki, ahol a "social" rész erősödött.”

 

Noszkay Erzsébet

„Élmény volt részt venni június 6- 7. között zajlott le Farkas Ferenc I. Nemzetközi Tudományos Konferencián, amelynek jó magam is előadója voltam. 
A Konferencia szervezője a PTE Közgazdaságtudományi Kara volt, s nem régen elhunyt, nagy tisztelet övezte kedves kollégájuk, munkatársuk Farkas Ferenc professzor emlékére szervezték. A neves külföldi és hazai plenáris előadások, valamint a 10. szekció előadásai között mindenki megtalálhatta az érdeklődését leginkább kielégítőt.
A sok – sok téma közül kiemelném, az eddig ismert konferenciák sorában új témaként megjelenő diaszpóra kutatást, amelyet Jarjabka Ákos Intézet igazgató neve fémjelez, és amelyet a pécsi Közgazdasági Kar által elsőként kezdeményezett. A magyar diaszpórában élőkre vonatkozó kutatás számtalan kutatási területet kínál, a nyelv és kultúra megőrzésétől, a szociológián és a gazdasági témákon át, - igazi multidiszciplináris terep. 
Számos izgalmas konferenciatémának legfőbb jellemzőjeképp összességében leginkább korszerűséget és az újszerű kérdések felvetésének igényét, a sokrétű megközelítést emelném ki. A konferencia hangulatát egyfajta fiatalos lendület és élénkség jellemezte. A kora nyár, tomboló melege ezt a lendületet egy perce sem lankasztotta.”

 

Hochschule Fresenius - Best Paper Award für Hochschulbeitrag

https://www.hs-fresenius.de/aktuelles-presse/news-presse/news/detail/bes...

http://univpecs.com/egyetemi_elet/orias_vallan

https://www.facebook.com/PTE1367/

https://www.facebook.com/universityofpecs/