fbpx 10+1 érv a Pécsiközgáz mellett | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

10+1 érv a Pécsiközgáz mellett

Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj

Ha nem úgy sikerült az érettségid, ahogy elképzelted, akkor sem érdemes elkeseredned! A Pécsiközgáz Alma Mater ösztöndíjprogramot azoknak találtuk ki, akiknek kevés esélyük van bejutni az államilag finanszírozott helyekre a magas ponthatárok miatt. A normál eljárásban igényelhető egyetemi támogatások mellett ezt a plusz tanulmányi és szociális ösztöndíjat is megpályázhatod, amivel akár a költségtérítésed a felére is csökkenhet, ezáltal sokat spórolhatsz a szüleidnek és magadnak is! Emellett teljes körű információt és ügyintézést biztosítunk a Diákhitel2 kapcsán is.

Kell egy közösség

Kappa Kedd, Közgáz Szerda, Est Café, Jobb mint otthon, Októberfeszt, Majális, PEN –, ha nem vagy pécsi, csak némi segítséggel értelmezhető kifejezések. De higgyétek el: ezeket fogjátok legelőször megtanulni, hiszen ezek kötelező bulik egy vérbeli Pécsiközgázos számára.

De a közösségi élet színterei nemcsak a bulik: hallgatóink véleménye szerint nálunk igazán könnyű jó kapcsolatokat kiépíteni és ápolni az évfolyamtársakkal. Ezek a most kialakított kapcsolatok pedig később, a munkával töltött évek alatt igen komoly kapcsolati tőkét jelenthetnek majd!

Magasan az átlag felett

A Pécsiközgázon a költségtérítés félévente átlagosan kb. 300.000 forint (szaktól és munkarendtől függően változhat). Ha kiszámoljuk, ez napi szinten 2.500 forintot jelent, ami nem több mint egy menü ára. A DPR felmérése szerint egy kezdő gazdasági diplomás havi nettó 339.460 forintot keres átlagosan, így a Pécsiközgázos diplomával elérhető kereset naponta több, mint 16.000 forintot jelent. Ez nagyjából 540 %-os megtérülés. És ez csak a kezdet…

Csak 3 hónap

A 2020. évi diplomás pályakövetési rendszer (DPR – volt hallgatók körében készítenek meghatározott időközönként felmérést többek között az elhelyezkedéssel, munkakörrel, karrierrel és fizetéssel kapcsolatban) eredményei azt mutatják, hogy a Pécsiközgázon végzett hallgatók kétharmada 3 hónapon belül munkát talál. A munka a végzettségének megfelelő, tehát nem tanultak hiába.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Pécsiközgázt évek óta a top egyetemek között tartják számon (HVG rangsor).

Modern és olcsó kollégium

A PTE-n tíz kollégium található, a Pécsiközgázhoz legközelebbi a Szalay László Kollégium (UNIV), ami mindössze 5 perces sétára van a campusztól. A 2010-ben felújított kollégiumba a jelentkező hallgatók több mint 80%-át felveszik, ami országosan kiemelkedőnek bizonyul. A szobákban 3-3 fő lakik, míg 6 emberre jut egy konyha és egy fürdő, ami már-már olyan, mint egy apartman. A legnagyobb előnye, hogy közel van a közösség adott: mindig van kihez fordulni, ha épp elakadtál a gazdmatekkal!

10+1 érv a Pécsiközgáz mellett
Külföldi kalandok

Az egyetemi tanulmányok és a közösségi élet mellett van még egy nagy vonzerőnk: a Pécsiközgáz több, mint 80 európai intézményi kapcsolata, a kanadai és amerikai partnerek, valamint az ázsiai lehetőségek között biztosan találsz olyan helyet, ahol érdemes lesz egy-két félévet eltölteni. A megszerzett tapasztalatok és nyelvtudás megfizethetetlen, minden másra ott vannak az Erasmus+ és a Campus Mundi pályázatok! További részletek >>>

Jó ide bejönni

A 2020-as év nálunk nemcsak a folyamatos újratervezés és a digitális oktatás éve volt, hanem az épületünk megújításáé is. A 2021-es tanévtől ugyanis továbbra is évszázados falak között, de már teljes korszerű és mai terekben várunk benneteket: szép, hangszigetelt, klímás tantermekben, magas minőségű technikai felszereltség mellett tanulhattok nálunk és folyamatosan készülnek a velünk kapcsolatban álló vállalatok segítségével egyedi dizájnú és felszereltségű tereink, amelyek nemcsak az oktatást, de a pihenést, a közösségi életet is szolgálják.

Próbáld ki magad élesben!

Ha az az álmod, hogy egy cégnél dolgozz, megtaláld azt a profi csapatot, ami belőled is kihozza a legtöbbet, akkor jó helyen jársz nálunk, hiszen élő és aktív vállalati kapcsolataink nagyon sok színtéren nyilvánulnak meg az elméleti és gyakorlati oktatásban.

Ha viszont nem feltétlenül egy multi alkalmazottjaként képzeled el a jövődet, hanem önálló vállalkozás vezetőjeként – megtanítjuk neked, hogyan legyél sikeres. Kell egy jó ötlet, amit értékelünk, segítünk kidolgozni, és ha tényleg szuper, akkor segítünk abban is, hogy pénzt, paripát, fegyvert szerezz hozzá. Aztán már nyitható is a bankszámla…

Akárhogy is, a valós gazdasági problémák megoldása és a versenyszférában dolgozó mentorok segítsége csak a hasznodra lehet.

A Pécsiközgáz nemzetközi vizeken

A Pécsiközgáz több szempontból is kiemelkedik a gazdaságtudományi képzést kínáló intézmények közül. Angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment szakunk 2020-ban érdemelte ki az EFMD nemzetközi akkreditációt. Mit is jelent ez egy felvételizőnek? Azt, hogy a képzésünk olyan magas minőséget képvisel, hogy elvégzésével nemcsak a hazai nemzetközi cégeknél, de szinte bárhol a világon jó esélyekkel indulhatsz egy-egy álláspályázaton. Ha jól beszélsz angolul és nem félsz a kihívásoktól, adj magadnak egy esélyt!

Szivárvány és háló

Fészek, HÖT, JESZ, Kappa Tau Béta, MKT. És ez csak néhány érthetetlen rövidítés a megszámlálhatatlan hallgatói szervezet közül, melyek remek lehetőségeket kínálnak az érdeklődés kielégítésére és a különböző pozíciók, feladatok kipróbálására. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a közben felépülő kapcsolati háló fontosságát. Érdekel az írás? Jelentkezz Kari újságunkhoz! Érdekel a fotózás? Akkor a Karton Networknél a helyed, hogy az összes Pécsiközgázos bulit megörökíthesd! Szeretnéd bővíteni az ismereteid? Akkor csatlakozz szakkollégiumunkhoz, ami a legjobbak közé tartozik!

Városi pezsgés

Pécs hamisítatlan egyetemi város: fiatalok mindenütt. Egyszerre megismerhető, bejárható, megszerethető, mégis két kézzel kínálja számodra a lehetőségeket, legyen a szenvedélyed a kultúra, a bulizás, a sport vagy a művészet. Tavasztól késő őszig az utcára költöznek az események: fesztiválok, szabadtéri programok, trendi éttermek és hangulatos kávézók várják a városlakókat és a látogatókat. Hamar meg fogod érteni, hogy tényleg mindenki pécsi akar lenni…