fbpx 10+1 érv a Pécsiközgáz mellett | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

10+1 érv a Pécsiközgáz mellett

Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj

Ha nem úgy sikerült az érettségid, ahogy elképzelted, akkor sem érdemes elkeseredned! A Pécsiközgáz Alma Mater ösztöndíjprogramot azoknak találtuk ki, akiknek kevés esélyük van bejutni az államilag finanszírozott helyekre a magas ponthatárok miatt. A normál eljárásban igényelhető egyetemi támogatások mellett ezt a plusz tanulmányi és szociális ösztöndíjat is megpályázhatod, amivel akár a költségtérítésed a felére is csökkenhet, ezáltal sokat spórolhatsz a szüleidnek és magadnak is!

Kell egy közösség

Közgáz Szerda, Est Café, Jobb mint otthon, Októberfeszt, Majális, PEN –, ha nem vagy pécsi, akkor nem biztos, hogy ezeket a kifejezéseket megérted. De higgyétek el: ezen eseményeket fogjátok legelőször megtanulni Pécsiközgázos hallgatóként.
Azonban a közösségi élet nemcsak a bulikból áll: családias méretű Kar lévén igazán könnyű jó kapcsolatokat építeni és ápolni az évfolyamtársakkal. Márpedig az egyetemi évek alatt létrejött kapcsolatok később, a munkával töltött évek alatt igen komoly kapcsolati tőkét jelenthetnek majd!

 

Magasan az átlag felett

A Pécsiközgázon a költségtérítés félévente átlagosan kb. 300.000 forint (szaktól és munkarendtől függően változhat). Ha kiszámoljuk, ez napi szinten 2.500 forintot jelent, ami nem több mint egy menü ára. A DPR felmérése szerint egy kezdő gazdasági diplomás havi nettó 339.460 forintot keres átlagosan, így a Pécsiközgázos diplomával elérhető kereset naponta több, mint 16.000 forintot jelent. Ez nagyjából 540 %-os megtérülés. És ez csak a kezdet…

Csak 3 hónap

A 2020. évi diplomás pályakövetési rendszer (DPR – volt hallgatók körében készítenek meghatározott időközönként felmérést többek között az elhelyezkedéssel, munkakörrel, karrierrel és fizetéssel kapcsolatban) eredményei azt mutatják, hogy a Pécsiközgázon végzett hallgatók kétharmada 3 hónapon belül munkát talál. A munka a végzettségének megfelelő, tehát nem tanultak hiába.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Pécsiközgázt évek óta a top egyetemek között tartják számon (HVG rangsor).

Külföldi kalandok

Az egyetemi tanulmányok és a közösségi élet mellett van még egy nagy vonzerőnk: a Pécsiközgáz több, mint 80 európai intézményi kapcsolata, a kanadai és amerikai partnerek, valamint az ázsiai lehetőségek között biztosan találsz olyan helyet, ahol érdemes lesz egy-két félévet eltölteni. A megszerzett tapasztalatok és nyelvtudás megfizethetetlen, minden másra ott vannak az Erasmus+ és a Campus Mundi pályázatok! További részletek >>>

10+1 érv a Pécsiközgáz mellett
Városi pezsgés

Pécs hamisítatlan egyetemi város: fiatalok mindenütt. Egyszerre megismerhető, bejárható, megszerethető, mégis két kézzel kínálja számodra a lehetőségeket, legyen a szenvedélyed a kultúra, a bulizás, a sport vagy a művészet. Tavasztól késő őszig az utcára költöznek az események: fesztiválok, szabadtéri programok, trendi éttermek és hangulatos kávézók várják a városlakókat és a látogatókat. Hamar meg fogod érteni, hogy tényleg mindenki pécsi akar lenni…

Jó ide bejönni

A 2020-as év nálunk nemcsak a folyamatos újratervezés és a digitális oktatás éve volt, hanem az épületünk megújításáé is. A 2021-es tanévtől ugyanis továbbra is évszázados falak között, de már teljes korszerű és mai terekben várunk benneteket: szép, hangszigetelt, klímás tantermekben, magas minőségű technikai felszereltség mellett tanulhattok nálunk és folyamatosan készülnek a velünk kapcsolatban álló vállalatok segítségével egyedi dizájnú és felszereltségű tereink, amelyek nemcsak az oktatást, de a pihenést, a közösségi életet is szolgálják.

Modern és olcsó kollégium

A PTE-n tíz kollégium található, a Pécsiközgázhoz legközelebbi a Szalay László Kollégium (UNIV), ami mindössze 5 perces sétára van a campusztól. A 2010-ben felújított kollégiumba a jelentkező hallgatók több mint 80%-át felveszik, ami országosan kiemelkedőnek bizonyul. A szobákban 3-3 fő lakik, míg 6 emberre jut egy konyha és egy fürdő, ami már-már olyan, mint egy apartman. A legnagyobb előnye, hogy közel van a közösség adott: mindig van kihez fordulni, ha épp elakadtál a gazdmatekkal!

Próbáld ki magad élesben!

Ha az álmod az, hogy egy cégnél dolgozz, megtaláld azt a csapatot, ami belőled is kihozza a maxot, akkor jó helyen jársz, mert értékes vállalati kapcsolataink nagyon sok színtéren nyilvánulnak meg az elméleti és gyakorlati oktatásban. De ha nem egy multi alkalmazottjaként képzeled el a jövődet, hanem saját vállalkozás vezetőjeként – megtanítjuk neked, hogyan legyél sikeres. Csak kell egy jó ötlet, ami ha tényleg jó, segítünk megvalósítani. Bárhogy is döntesz a versenyszférában dolgozó mentora- ink segítsége csak a hasznodra lehet.

A Pécsiközgáz nemzetközi vizeken

A Pécsiközgáz több szempontból is kiemelkedik a gazdaságtudományi képzést kínáló intézmények közül. Angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment szakunk 2020-ban érdemelte ki az EFMD nemzetközi akkreditációt. Mit is jelent ez egy felvételizőnek? Azt, hogy a képzésünk olyan magas minőséget képvisel, hogy elvégzésével nemcsak a hazai nemzetközi cégeknél, de szinte bárhol a világon jó esélyekkel indulhatsz egy-egy álláspályázaton. Ha jól beszélsz angolul és nem félsz a kihívásoktól, adj magadnak egy esélyt!

Szivárvány és háló

HÖT, JPKSZ, KTB, MKT, Fészek. Ez csak néhány érthetetlen rövidítés a meg- számlálhatatlan hallgatói szervezet közül, melyek remek lehetőségeket kínálnak az érdeklődés kielégítésére és a különböző pozíciók, feladatok kipróbálására. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a közben felépülő kapcsolati háló fontosságát. Érdekel az írás? Jelentkezz Kari újságunkhoz! Érdekel a fotózás? Akkor a Karton Networknél a helyed! Szeretnéd bővíteni az ismereteid? Akkor csatlakozz szakkollégiumunkhoz, ami az ország legismertebbjei közé tartozik!