fbpx A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020 | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

2020. július 31. 11:43

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is, akik számára úgy tűnhet, ez a lehetőség - az idei évre legalábbis - kicsúszott a kezükből. Ha közéjük tartozol, semmi okod az aggodalomra: neked találták ki a pótfelvételi eljárást! Segítségül összeszedtük Nektek, kiknek szól a pótfelvételi és milyen utakat járhatsz be itt nálunk, a Pécsiközgázon! 

Neked való a pótfelvételi? 

Akkor érdemes gondolkodnod a pótfelvételin, ha  

 

  • jelentkeztél felsőoktatási intézménybe az idei felvételi eljárásban, de nem vettek fel sehová. 

  • lemaradtál az idei jelentkezésről, de szeretnél szeptemberben mégis egyetemi alapképzésre járni.

  • FOKSZ-on végeztél a Pécsiközgázon vagy más intézményben és szeretnél BsC diplomát. 

  • BsC-n végeztél 2020-ban, a nyelvvizsga moratóriumnak köszönhetően vehetted kezedbe a diplomádat és szeretnél mesterképzésre járni. 

  • BsC-n végeztél korábban, szintén a nyelvvizsga moratórium miatt kaphattál diplomát 2020-ban és valamelyik mesterszakon szeretnéd folytatni a tanulmányaidat. 

 

 

Amennyiben magadra ismertél a fenti felsorolásban, készítettünk Neked egy kis segítséget, hogy mi lehet a Te utad a Pécsiközgázon! 

 

1. Oklevél helyett legyen diplomád!  

(FOKSZ-on végzetteknek) 

 

Ha sikerrel elvégezted a felsőfokú szakképzést, nem érdemes megállni: a diploma több lehetőséget nyit neked a munkaerőpiacon, magasabb fizetési kategóriába kerülhetsz ráadásul nemcsak a szaktudásodat, de a kapcsolatrendszeredet is bővítheted a további egyetemi évek alatt. A FOKSZ okleveled ráadásul jól jöhet: ha nálunk végeztél a Pécsiközgázon, akkor 1,5, ha más intézményben, akkor 1 évvel rövidebb lesz a képzési idő a BsC szakokon! 

Az idei pótfelvételi időszak abban különleges, hogy most akár anélkül is folytathatod a alapképzésen a tanulást, hogy költségtérítést kelljen fizetned, hiszen most először államilag finanszírozott képzéseket is meghirdetünk.  

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

2. Nem kell megállnod, vár a mesterképzés!  

(BsC diplomával rendelkezőknek nyelvvizsgával vagy anélkül) 

 

2020-ban sokan szereztek diplomát az alapképzésbe és idén sok olyan hallgatónk kaphatta meg a diplomáját, akiket eddig ettől a nyelvvizsga hiánya választott el. Akár nyelvvizsgával akár anélkül, akár idén, akár régebben végeztél valamelyik BsC szakon, neked is van utad a Pécsiközgázon! 

Érdemes gondolkodnod a mesterképzésben, hiszen magasabb fizetési kategóriájú állásokra pályázhatsz vagy a jelenlegi munkahelyeden is előrébb léphetsz. Élhetsz az ingyenes továbbképzési lehetőségeinkkel például a Tehetségközpont jóvoltából, részt vehetsz workshopokon és külföldi tanulmányutakra is mehetsz. Sok új ismeretet, sok új élményt és sok új kapcsolatot kaphatsz a mesterképzésen. Ráadásul van még néhány éved a nyelvvizsga megszerzésére!  

 

 

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

3. Meggondoltad magad? Gyere tanulni a Pécsiközgázra! 

(Akik nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, vagy nem nyertek felvételt) 

 

Előfordulhat, hogy lecsúsztál a 2020-as felvételi jelentkezésről vagy meggondoltad magad és a munka világa helyett mégis a tanulást választanád? Esteleg eltaktikáztad a jelentkezést és nem vettek fel sehová? Attól függően, hogy hány pontod van, többféle lehetőséggel is várunk a Pécsiközgázon.  

280 pont alatt a Felsőfokú szakképzési (FOKSZ) programunkba tudsz bekapcsolódni, ahonnan később továbbléphetsz a BsC képzéseink valamelyikére. Jó hír, hogy a FOKSZ oklevél többletpontot jelent és ráadásul rövidíti a képzési időt! 

280-300 pont közötti eredménnyel jelentkezhetsz BsC képzés levelező tagozatára - így a munkából sem esel ki. 

300 pont körüli pontszámmal a BsC költségtérítéses képzéseinek egyike lehet a te utad, ahonnan egy év után akár átjelentkezhetsz az államilag finanszírozott képzésre. 

400 pont fölött ebben az évben kivételesen pótfelvételivel is bejuthatsz államilag finanszírozott BsC képzéseinkre, ami igazán csábító lehetőség! 

 

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

Bármelyik legyen is a te utad, szeretettel várunk a Pécsiközgázon! 

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..