Egy hétre átvették az uralmat a vállalatok a Pécsiközgázon

2019. november 13. 15:48

2019. november 4. és 9. között került megrendezésre az első World of Practice Week, másnéven #WOPWeek a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. A korábbi Vállalati Hetek során már megszokott módon a hallgatók első kézből szerezhettek ismereteket számos iparágból érkező neves cégek képviselőitől informatív és interaktív előadásokon keresztül. Ezen hagyomány idén kiegészült a World of Practice kezdeményezés népszerűsítésével, felhívva a figyelmet az elméleti tudás gyakorlatba történő átültetésének fontosságára, ösztönözve a hallgatókat az aktív részvételre, valamint a Kar által kínált lehetőségek minél jobb kihasználására.

A meghívott vállalatok, a World of Practice szellemiségét követve, előadásaik során jelenlegi trendekre, stratégiákra, gyakorlati helyzetekre fókuszáltak, rávilágítva a hatásokra és kihívásokra, melyek a vállalatok döntéseit és mindennapjait befolyásolják. Az előadások témái széles skálán mozogtak, a hallgatóknak lehetőségük volt megismerni például az üzleti szoftverek és szolgáltatások piacán kiemelkedő SAP AG felhőalapú stratégiáját vagy meghallgatni Gerő Viktor, a Vatera alapítójának előadását a portál és a vállalat születéséről, pozicionálásáról, a nehézségekről és a siker kulcsairól.

A hét folyamán egy szeminárium is megrendezésre került “Who’s Career is it Anyway?” címmel, amely során Szabó-Bálint Brigitta mutatta be PhD kutatásának eredményeit. A szeminárium a Young Leaders Forum diákszervezettel karöltve került megszervezésre, a prezentáció után egy interaktív panelbeszélgetésre és vitára is sor került. A színes panel tagjai között vállalati képviselők (Hauni, Honsa, SAP), egyetemi oktatók és hallgatók is helyet kaptak, akik megosztották tapasztalataikat, gondolataikat és véleményüket a témával kapcsolatban, segítve ezzel a hamarosan munkaerőpiacra lépő diákokat saját karrierútjuk megtervezésében.

A vállalati előadásokon kívül az első #WOPGames is megrendezésre került, interaktív nyereményjátékokkal színesítve a programot és ösztönözve a hallgatókat a héten történő aktív részvételre. A hallgatók előadásokon történő részvétellel és játékokkal pecséteket gyűjthettek pontgyűjtő füzeteikbe, amelyeket garantált nyereményekre és értékes nyereménysorsolásokon való részvételre válthattak be, a főnyeremények között egy látogatás a Deloitte-hoz is helyet kapott.  A #WOPGames nagy sikernek bizonyult a hallgatók körében, lelkesen vettek részt olyan játékokban, mint a WOP Pong, a jól ismert beerpong játék alkoholmentes változata, amely során az előadó vállalatokkal, a Kar által kínált lehetőségekkel és a kari központokkal kapcsolatban kellett kérdésekre válaszolniuk, vagy a WOP Treasure Hunt, amely QR kódok felkutatásával végig vezette a hallgatókat a Kar World of Practice-hez kötődő pontjain.

A részvétel és közreműködés kiemelkedő volt a vállalati partnerek, munkatársak és hallgatók részéről egyaránt. A World of Practice Week sikeresen lehetőséget adott a vállalatok és hallgatók közötti interakcióra, értékes tudás átadására, a tehetséggondozásra, kapcsolatépítésre és felhívta a hallgatók figyelmét az aktív részvétel és a gyakorlati tudás fontosságára. Többek között olyan vállalatok képviseltették magukat a #WOPWeek során, mint a Metro, Deloitte, Ipsos, W5Labs, Procter&Gamble, Honsa, SAP, suIT Solutions, Citi Group, Hauni, Lafarge, Ernst & Young, Proko Travel és a Y-shift.

Köszönjük a részvételt vállalati partnereinknek!

Galéria

Kapcsolódó Híreink

Kutatók Éjszakája a Pécsiközgázon 2024

Karunk az idei évben is becsatlakozik a méltán népszerű Kutatók Éjszakája elnevezésű kezdeményezésbe.

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Nagy érdeklődés mellett az őszi szemeszterben is elstartolt a Research Seminars – Kutatói Szemináriumok programsorozata..

Fókuszban a mesterképzés - Nyílt Nap

Mesterképzéses tájékoztatót hirdetünk, 2024. október 18-án 14 órakor, a B323/1-es teremben, amelynek fókuszában a 2025..

Meghirdetésre kerültek az őszi TDK fontos dátumai

Az őszi félévben is lehetőségük van a hallgatóknak jelentkezni a 37. OTDK-ra kvalifikáló kari fordulóra.

Sikeresen zárult a XXX. EMOK Nemzetközi Konferencia

Idén augusztus 26-28. között 30. alkalommal rendezték meg az EMOK (Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért)..

Publikációs összefoglaló - 2024. II. negyedév

Elkészült a 2024-es év második negyedévét feldolgozó publikációs összesítő.

Marketing Summit Youth Program 2024

A Magyar Marketing Szövetség elindította utánpótlásprogramját, melynek célja, hogy a jövő marketing szakemberei..

Lezárul az MNB Kiválósági Ösztöndíjprogram

8 év alatt az MNB Kiválósági Ösztöndíjprogramjában több mint 4800 ösztöndíj kerülhetett kiosztásra