Egy hétre átvették az uralmat a vállalatok a Pécsiközgázon

2019. november 13. 15:48

2019. november 4. és 9. között került megrendezésre az első World of Practice Week, másnéven #WOPWeek a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. A korábbi Vállalati Hetek során már megszokott módon a hallgatók első kézből szerezhettek ismereteket számos iparágból érkező neves cégek képviselőitől informatív és interaktív előadásokon keresztül. Ezen hagyomány idén kiegészült a World of Practice kezdeményezés népszerűsítésével, felhívva a figyelmet az elméleti tudás gyakorlatba történő átültetésének fontosságára, ösztönözve a hallgatókat az aktív részvételre, valamint a Kar által kínált lehetőségek minél jobb kihasználására.

A meghívott vállalatok, a World of Practice szellemiségét követve, előadásaik során jelenlegi trendekre, stratégiákra, gyakorlati helyzetekre fókuszáltak, rávilágítva a hatásokra és kihívásokra, melyek a vállalatok döntéseit és mindennapjait befolyásolják. Az előadások témái széles skálán mozogtak, a hallgatóknak lehetőségük volt megismerni például az üzleti szoftverek és szolgáltatások piacán kiemelkedő SAP AG felhőalapú stratégiáját vagy meghallgatni Gerő Viktor, a Vatera alapítójának előadását a portál és a vállalat születéséről, pozicionálásáról, a nehézségekről és a siker kulcsairól.

A hét folyamán egy szeminárium is megrendezésre került “Who’s Career is it Anyway?” címmel, amely során Szabó-Bálint Brigitta mutatta be PhD kutatásának eredményeit. A szeminárium a Young Leaders Forum diákszervezettel karöltve került megszervezésre, a prezentáció után egy interaktív panelbeszélgetésre és vitára is sor került. A színes panel tagjai között vállalati képviselők (Hauni, Honsa, SAP), egyetemi oktatók és hallgatók is helyet kaptak, akik megosztották tapasztalataikat, gondolataikat és véleményüket a témával kapcsolatban, segítve ezzel a hamarosan munkaerőpiacra lépő diákokat saját karrierútjuk megtervezésében.

A vállalati előadásokon kívül az első #WOPGames is megrendezésre került, interaktív nyereményjátékokkal színesítve a programot és ösztönözve a hallgatókat a héten történő aktív részvételre. A hallgatók előadásokon történő részvétellel és játékokkal pecséteket gyűjthettek pontgyűjtő füzeteikbe, amelyeket garantált nyereményekre és értékes nyereménysorsolásokon való részvételre válthattak be, a főnyeremények között egy látogatás a Deloitte-hoz is helyet kapott.  A #WOPGames nagy sikernek bizonyult a hallgatók körében, lelkesen vettek részt olyan játékokban, mint a WOP Pong, a jól ismert beerpong játék alkoholmentes változata, amely során az előadó vállalatokkal, a Kar által kínált lehetőségekkel és a kari központokkal kapcsolatban kellett kérdésekre válaszolniuk, vagy a WOP Treasure Hunt, amely QR kódok felkutatásával végig vezette a hallgatókat a Kar World of Practice-hez kötődő pontjain.

A részvétel és közreműködés kiemelkedő volt a vállalati partnerek, munkatársak és hallgatók részéről egyaránt. A World of Practice Week sikeresen lehetőséget adott a vállalatok és hallgatók közötti interakcióra, értékes tudás átadására, a tehetséggondozásra, kapcsolatépítésre és felhívta a hallgatók figyelmét az aktív részvétel és a gyakorlati tudás fontosságára. Többek között olyan vállalatok képviseltették magukat a #WOPWeek során, mint a Metro, Deloitte, Ipsos, W5Labs, Procter&Gamble, Honsa, SAP, suIT Solutions, Citi Group, Hauni, Lafarge, Ernst & Young, Proko Travel és a Y-shift.

Köszönjük a részvételt vállalati partnereinknek!

Galéria

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.