fbpx Fontos a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztése | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Fontos a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztése

2020. június 3. 14:11

A KTK Tehetségközpont workshopjai sem maradhattak el a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt.

A KTK Kompetencia és Tehetségfejlesztő Központ (röviden KTK TehetségPont) egyik célkitűzése a hallgatók munkaerőpiaci kompetenciáinak fejlesztése csoportos fejlesztő workshopok keretében.
Ezek az évről évre egyre népszerűbb programok nem maradtak el a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt sem, sőt együttműködve a PTE Karrier Irodával, a TehetségPont kinyitotta a PTE valamennyi hallgatója és a KTK céges partnerei számára, utóbbival támogatva a Kar REVID Pécs kampányát.

Az oktató mentorok által megtartott online workshopok a Microsoft Teams platformján kerültek megtartásra. A félév elején meghirdetett program a hallgatók megkérdezése alapján további témával is bővült. Így ebben a félévben szerda és csütörtök délutánonként az alábbi workshopokon vehettek részt a hallgatók. Közülük öten - akik valamennyi alkalommal bekapcsolódtak a programba - a Kompetencia és Tehetségfejlesztő Központ oklevelét is átvehetik majd elektronikus úton.

  • Szakdolgozatszerkesztés, Word alapok > Dr. Sipos Norbert
  • Hogyan írjunk jó önéletrajzot és motivációs levelet > Dr. Balogh Gábor
  • Munkajogi ismeretek szakmai gyakorlatosok és a pályakezdők részére > Dr. Ásványi Zsófia és  Hargitai Ildikó
  • Networking > Hargitai Ildikó
  • Hogyan tervezzük meg jól karrier utunkat? > Szabó-Bálint Brigitta
  • Digitális detox-menedzsment  – avagy hogyan szabadítsunk fel időt egyszerűen > Dr. Kuráth Gabriella és Hargitai Ildikó
  • Stresszkezelés > Gyarmatiné Dr. Bányai Edit
  • Légy a magad ura: milyen egy modern vállalkozás > Dr. Rideg András
  • Prezi tréning > Dr. Rácz-Putzer Petra és Dr. Németh Péter

Természetesen a csoportos mentoráláson kívül a Pécsiközgázos hallgatók online továbbra is igénybe vehették a TehetségPont valamennyi szolgáltatását, többek között az egyéni mentorálást, és karriertanácsadást.

Ha a fent leírt programok felkeltették a KTK-n végzett alumni érdeklődését, és bármely területen bekapcsolódnának a Kompetencia és Tehetségfejlesztő Központ munkájába, vagy igényt tartanak szolgáltatásaira, keressék a KTK TehetségPontot az alábbi elérhetőségeken:

tehetseg [at] ktk.pte.hu I 7622 Pécs, Rákóczi u. 80.; Iroda: B129 I +36 72/501-599 mellék: 23366

Kapcsolódó Híreink

2021. SZEPTEMBERI KEZDÉSSEL MEGHIRDETETT SZAkjaink

Az alábbiakban ismertetjük a 2021. szeptemberi kezdéssel meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó legfontosabb információkat és..

TÁJÉKOZTATÓ A KERESZTFÉLÉVET KEZDŐ HALLGATÓKNAK

Kedves Hallgatónk! Szívből gratulálunk a sikeres felvételihez és nagy örömmel üdvözlünk a Pécsiközgáz hallgatói között! Az alábbiakban pár hasznos..

IRÁNY A PTE! KULTÚRFESZT

A Pécsi Tudományegyetemen január 25. és 29. között megrendezésre kerül a Irány a PTE! Kultúrfeszt. Az 5 napon át zajló online eseményre a PTE 10 Kara..

MTA GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI BIZOTTSÁG 2019. ÉVI DÍJAZOTTJAI

Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottsága publikálta a 2019. évi Palyaműdíjazottja és Publikációs Nívódíjazottjainak névsorát.