Research Seminar Philipp Kochal

2024. április 26. 11:05

Múltból a jövőbe

Hogyan juss el a múltból a jövőbe? Ennek egyik módját tudtuk meg meghívott vendégünktől, Philipp Kochtól (Philipp Koch (kochphilipp.com)) a 2024. április 25-én megtartott Kutatói Szeminárium programunkon. Philipp a bécsi EcoAustria kutatója és a toulouse-i egyetem doktorjelöltje. Az ő receptje egyszerű: gyűjtsd össze az elmúlt 700 év történelmében élt több száz híres ember releváns adatait, töltsd be az egészet egy számítógépbe, alkalmazd a gépi tanulás módszerét, és építs fel egy rugalmas regressziós hálózati modellt. Ezzel kész is a történelmi idők egy főre jutó GDP-jének becslésére alkalmas modell. A kutatómunka kifinomult részleteit is megtudhatta minden érdeklődő, aki jelen volt az előadáson. Emellett a gazdasági növekedés napjainkban felmerülő kérdésköreinek megvitatására is sor került. Ezúton köszönjük Philipp Kochnak, hogy professzionális felkészülésével támogatta a programunk sikerét, és átadta nekünk ezt a naprakész tudásanyagot. Köszönjük továbbá minden kedves kollégánk megtisztelő figyelmét, akik részt vettek a szemináriumon. Szeretettel várunk mindenkit a következő Kutatói Szemináriumon, amelynek részletei itt (Kutatói szemináriumok | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar (pte.hu)) érhetőek el.

Galéria

Kapcsolódó Híreink

Pénzügyi Jogi Akadémia szakmai előadássorozat

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a..

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj - sorrend 2024

A Kar Felvételi, Pályázati és Ösztöndíj Bizottságának döntése ellen 2024. július 17. (szerda) 12 óráig lehet fellebbezni..

Hatalmas sikerrel zárult a Pécsiközgáz Bootcamp!

2024-ben már második alkalommal rendeztük meg a Pécsiközgáz Bootcamp elnezevezésű középiskolás tábort, amelyre nagy..

Publikációs összefoglaló - 2024. I. negyedév

Elkészült a 2024-es év első negyedévét feldolgozó publikációs összesítő.

Elhunyt Dr. Herman Sándor, CSc, címzetes egyetemi docens (1952-2024) 

Életének 72. esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Herman Sándor címzetes egyetemi docens, a Pécsi..

Karunk nemzetközi akkreditációs sikere

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (KTK) 2024-ben újabb nemzetközi elismerést szerzett: három évre..

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..