Online nyílt nap (2021/2022)

-

MS Teams

Karunk 2020. november 27-én (pénteken) 9 órától Nyílt Napot tart a 2021. szeptemberben induló felsőoktatási szakképzésekről, alap- és mesterképzésekről.
A felvételi tájékoztatók mellett online kérdezz felelek szekciót is tartunk, hogy minden kérdésetekre választ kaphassatok a továbbtanulást illetően. Továbbá online karriertesztre és pályaorientációs tanácsadásra is van lehetőségük azoknak, akik bizonytalanok a szakválasztást illetően. A tanácsadás mellett online órákat is meghirdetünk, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a karon folyó oktatás kulisszái mögé. Emellett pedig lehetőség lesz belekóstolni hallgatóink életébe is, bemutatkoznak diákszervezeteink, a PTE Karrier Iroda, karunk Külügyi Irodája, a Tehetségpont, a Simonyi BEDC valamint a the CoRe lab is - mindezt online módon!

Nem csak a diákokat, hanem a szüleiket is sok szeretettel várjuk - az online térben találkozunk!

REGISZTRÁLOK >

 

Program

9.00 - 9.15 dékáni köszöntő (Dr. Schepp Zoltán) 

09.15 - 09.50 Kari tájékoztató (Dr. Takács András dékánhelyettes) 

10.00 - 11.00 Felvételi tudnivalók - Felvételi eljárásról, pontszámításról (Nagy Norbert Péter, Tanulmányi Osztályvezető) 

11.00 - 11. 15 A diákhitelről (Dr. Fazekas Kornél, Diákhitel Zrt. dél-dunántúli regionális képviselő)

11.15 - 11.30 Hallgatói bemutatkozások 

13 óráig kérdezz-felelek a résztvevőkkel 

 

Karrier teszt: A Pécsiközgázon működő Tehetségpont abban segíti a hallgatókat, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzák meg a karrierjükkel kapcsolatban. Jelentkezz online karriertesztre! 

Az online nyílt napon 20 jelentkezőnek lesz lehetősége kitölteni a karrier tesztet, amelyet személyre szabottan, személyesen vagy a TEAMS alkalmazáson keresztül értékelnek majd a Tehetségpont szakemberei! Ha szeretnél részt venni a karrierteszten, jelöld be a regisztrációs űrlapon és értesítünk, hogy bekerültél-e az első 20 közé! 

Pályaorientációs tanácsadás: a nyílt napon 10 jelentkezőnek lesz lehetősége résztvenni online formában pályaorientációs tanácsadáson, ahol személyre szabottan van lehetőséged beszélgetni a pályaválasztás kapcsán felmerülő kétségeidről, kérdéseidről. Ha szeretnél részt venni a pályaorientációs tanácsadáson, jelöld be a regisztrációs űrlapon és értesítünk, hogy bekerültél-e az első 10 közé!

Nyereményjáték:

Vállalkozó szellemű vagy? Szereted a kihívásokat? 

Akkor vegyél részt rövid kvíz játékunkon, amelyben a vállalkozóisághoz kapcsolódó egyszerű feladványokat kapsz. 

Mi lesz a feladatod?

10 kérdésünkre 10 helyes válasz várunk, a kitöltők között pedig Simonyi BEDC ajándékcsomagot sorsolunk ki. 

További részletek hamarosan!

 

Szakok mintaelőadásai

A nyílt napon minden szakunkhoz kapcsolódóan végighallgathattok egy-egy nyílt előadást, vagy akár az összeset, hiszen minden óránkat később elérhetővé teszünk oldalunkon is!

Emberi erőforrások

Tipikus az atipikus munkaviszony? I előadó: Dr. Ásványi Zsófia

Gazdálkodási és menedzsment

Konfliktuskezelés I előadó: Benke Mariann

"Az előadás célja, hogy meghatározza a konfliktus fogalmát és ismertesse az ehhez kapcsolódó öt legfontosabb konfliktuskezelési stílust. Többek között említésre kerül a konfliktus kezdeményezésének és megoldásának modellje is." 

Gazdálkodási és menedzsment (angol nyelvű) 

Managers vs. leaders. What can they be used for? I előadó: Dr. Sipos Norbert

"Managers and leaders are synonyms? Absolutely not. First, we have to have a short look at the very essence of leadership. Second, we have to consider the similarities and differences between these two concepts. Third, we have to know ourselves to decide which of them stands closer to our internal values."

Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés

Közgazdaságtan közérthetően - egy döntési játék I előadó: Sebestyén Tamás

"Mit csinál egy közgazdász? És mitől köz-gazdász? A prezentáció röviden körüljárja ezt a kérdést és elmondja, hogy miért a döntések állnak a közgazdaságtan középpontjában, valamint, hogy miért nehéz jó döntéseket hozni." 

Kereskedelem és marketing

"Hogyan vásárolunk a jövőben?" I előadó: Németh Péter

"Az előadás azokat a fogyasztói és kereskedelmi trendeket mutatják be, melyek napjaink fogyasztási szokásait formálják. Többek között bemutatjuk, hogy a technológia megjelenésének milyen hatásai vannak vásárlásainkra, és például azt is, hogy mit jelent az automatizált vásárlás, továbbá, hogy ezeket az új jelenségeket hogyan tudjuk vizsgálni." 

Pénzügy és számvitel

Tudtad-e Pénzügy és Számvitel I előadó: Posza Alexandra 

Turizmus-vendéglátás

Van-e alternatívája a tömegturizmusnak? I előadó: Gonda Tibor 

"Alig egy bő emberöltő alatt a turizmus világméretű társadalmi jelenséggé vált. A nemzetközi turizmusban több mint egymilliárd utazást realizálnak évről évre.  A turizmus szerves részévé vált az életünknek, és hatással van életminőségünkre és szubjektív boldogságérzetünkre. Sajnos azonban a legnépszerűbb fogadóterületeken kialakult a nem kívánt mértékű turizmus (Overtourism), amikor is a helyi lakosság megítélése szerint a turizmusnak nagyobb a hátránya, mint a haszna. A turizmus jelenlegi volumene és növekedési üteme arra készteti a szakembereket és a tudatos turistákat, hogy keressék a fenntartható, környezetbarát, és felelősségteljes turizmusformákat. Széles körben elterjedhetnek-e ezek az alternatív turizmus formák, vagy tartósan számolnunk kell a tömegturizmus dominanciájával? Ezzel a kérdéssel akkor is foglalkoznunk kell, amikor is a világméretű járvány miatt a turizmus speciális időszakát éljük, hiszen az várható, hogy a veszély elmúltával a turizmus ismét dinamikus fejlődésnek indul." 

 

Turizmus-vendéglátás (angol)

From overtourism to zero tourism - The effect of COVID-19 and subesequent social distancing on behavior I előadó: Mikeiné Végi Szabina

"The world is facing a global crisis, perhaps the biggest crisis of our generation. The coronavirus outbreak started in December 2019 in Wuhan, China, and rapidly spread over many countries all over the world. 

How has all of this impacted tourist behaviours? What will tourists value most from here on out? Will people travel again and when?" 

 

REGISZTRÁLOK >

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!