AEGEE-Pécs

Az AEGEE Európa legnagyobb hallgatói szervezete, amely 40 országban, 200 egyetemi városban működik és mintegy 13.000 taggal rendelkezik.

 

Az AEGEE a gyakorlatban valósítja meg az egységes Európa ötletét. Az AEGEE tagjai számára számtalan lehetőség nyílik meg. Amellett, hogy rengeteg új barátot szerezhetsz itt Pécsen az aktív tagjaink köréből, a számos európai szintű szakmai és más típusú konferenciánkon is sok-sok új kapcsolatra tehetsz szert Európa számos országában!

A konferenciákon pedig a nyelvtudásod fejlesztése mellett, a szakmai programokon való részvétellel olyan új szemléletre és tudásra tehetsz szert, amelyet nem biztos, hogy máshol ilyen könnyedén és kötetlenül elsajátíthatnál.

Kikapcsolódásod is garantált az AEGEE-vel hiszen az évente megrendezésre kerülő több száz program között nem csak konferenciákat, trainingeket és egyéb kurzusokat találsz, hanem sok remek szórakoztató helyi és külföldi programot is, olyan helyszíneken, melyekről az átlag egyetemista csak álmodozhat.

Emellett remek lehetőséget nyújtanak más kultúrák megismerésére és az önfeledt nyári időtöltésre az AEGEE Nyári Egyetemei. Ezek 2-4 hetes programok, amelyek egy vagy több adott ország kultúráját és egy adott tematikát mutatnak be a több, mint 10 európai országból érkező résztvevő számára. A Nyári Egyetemeket minden évben több, mint 70 egyetemi városban rendezik meg szerte Európában. További információk: http://www.projects.aegee.org/suct/su2016/index.php

Az AEGEE politikai pártoktól független, non-profit egyesület, mely képviselőket küldhet az Európa Tanácsba, és tanácskozási, illetve véleményezési joggal bír az ESZN-ben, valamint az UNESCO-ban és több neves nemzetközi platformon.
Az AEGEE célja az európai integráció elősegítése, egy nyitott, toleráns társadalom kiépítése, valamint az együttműködés, az aktív szerepvállalás, a kommunikáció és integráció megvalósítása a kontinens egyetemistái és fiataljai között.

További információkat az AEGEE-ről és a regisztrációval kapcsolatban a következő oldalakon és az alábbi e-mail címen kaphattok:

AEGEE-Europe honlap

AEGEE-Pécs Facebook

AEGEE-Pécs e-mail: aegeepecs [at] gmail.com