Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium

A Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiumot 2007 márciusában alapította a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának negyven lelkes hallgatója.  Elköteleztük magunkat az aktív hallgatói munka mellett, amelynek alapelveit a Szakkollégiumi Chartát követő működési szabályzatunkban fektettük le. Az évek során szervezetünk már országos szinten is elismertté vált. Ezt természetesen több sikeres versenyeredmény és szereplés is alátámasztja. Tagjaink között számos helyi és országos TDK győztes, köztársasági ösztöndíjas szerepel, s a hazai és nemzetközi versenyeredményeink terén is az országos élmezőnybe tartozunk.

 

Miben rejlik a sikerünk kulcsa? 

Természetesen elsősorban a szorgalmunkban és törekvésünkben, de talán erre a kérdésre szakkollégiumunk három pillére adja a legjobb választ. A szakmaiság, a közösség, illetve a társadalmi érzékenység egyaránt fontos szervezetünkben ahhoz, hogy végzett tagjainkban már egy olyan szemléletmód alakul ki a szakkollégiumban eltöltött évek során, melynek birtokában az élet bármely területén sikerrel vehetjük az akadályokat. Ezek azok az alapok, alapértékek, mely minden ember cselekedeteit kellene, hogy vezérelje.

Fontos, hogy ez a három pillér ne csak elméletben építse szervezetünket, hanem a mindennapi életünket is alakítsa. Nem véletlen, hogy diákszervezetünk aktívan vesz részt több szakmai program, workshop, illetve a kari TDK szervezésében, ugyanakkor emellett minden évben egyre több, társadalmi kérdést felölelő rendezvényt is szervezünk.

Amennyiben úgy gondolod, hogy Te is szeretnél egy ilyen közösséghez tartozni, szeretnél egy kicsit többet az egyetemi éveidből kihozni, akkor szeretettel várunk a felvételin, amire első és másodévesként lehetőséged nyílik ősszel és tavasszal is egyaránt. Ráadásul idéntől már az elsőéves mestereseket is szívélyesen várjuk. Reméljük sikerült felkeltenünk az érdeklődésed, és pár hónap múlva már együtt tevékenykedhetünk a Janus, illetve a Pécsiközgáz nevének öregbítése jegyében!

A mihamarabbi találkozás reményében!

Tagok és elérhetőségeik >