Fészek

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának lapja.

Az újságot 1993-ban alapította három lelkes fiatalember László Barna, Nagy Zsolt és Réti Gábor. Azóta folyamatosan bővült, változott, fejlődött, 2006-ban és 2007-ben is elnyerte az „Év Diákújságja” kitüntetést. A hosszú évek alatt rengeteg hagyomány alakult ki, ilyen például a minden évben megjelenő Gólyatábori Különszám, vagy a Töhötöm képregény.

A szerkesztőség csak és kizárólag a Kar hallgatóiból áll, ezért pontosan tudjuk, hogy mi foglalkoztatja őket. Rovataink különböző funkciókat látnak el, a Köretben például film-, zene- és könyvkritikák olvashatóak, míg mondjuk a Házunk Tájában a Kari eseményekről lehet tájékozódni. Arra törekszünk, hogy mindenki igényeinek megfelelően találjon számára érdekes cikkeket.

Feladataink közé tartozik a Hallgatóság tájékoztatása, szakmai érdeklődésük bővítése, és nem utolsó sorban a szórakoztatás. Számunkra remek érzés azt látni, hogy órák között sokan Fészekkel a kezükben rohangálnak, esetleg a folyosókon ülve olvasgatják.Mivel maga a szerkesztőség állandóan változik, nagyon fontosak az évközi csapatépítő programok, és az utánpótlás biztosítása. Az aktív tagság általában 30-40 között mozog. Gólyaként a legegyszerűbb bekerülni, de idősebb hallgatók jelentkezését is szívesen várjuk.

Reméljük, hogy az elkövetkezendő szemeszterben is hozzá tudunk járulni munkákkal a Kar színvonalának emeléséhez.