Szülőknek

Pályaválasztási dilemmák - hogyan tovább?

A pályaválasztás során sokszor kiemelt fontosságú, hogy a szülők támogassák gyermekeiket továbbtanulási döntéseikben. Éppen ezért karunk nemcsak a diákoknak igyekszik segíteni nyílt napjaival, hanem a szülők számára is megfelelő információt kíván biztosítani.

  • Milyen fontos határidőket kell betartani?
  • Milyen anyagi terheket jelent a továbbtanulás és megtérülhet-e ez a befektetés?
  • Érdemes e diákhitelt felvenni? 
  • Mi a különbség a középiskolai és az egyetemi oktatás között? 
  • Milyen támogatások, ösztöndíjak érhetők el?

Többek között ezekre a felmerülő kérdésekre szeretnénk megadni a választ SZÜLŐI FÓRUMUNKON, amit minden év januárjában megrendezünk. 

Miért jó választás a Pécsiközgáz?

A Pécsiközgázon hallgatóinkat a kritikus elemzésre, kreatív gondolkodásra, az elméletek gyakorlati alkalmazására bátorítjuk. Büszkék vagyunk rá, hogy karunk az ország legjobbnak minősített gazdasági felsőoktatási intézményei közé tartozik. 

Számos egyetem kínál gazdasági képzéseket, de nálunk – a Pécsiközgázon – családias, hallgatóbarát és támogató közösség várja a felvételizőket. Miért is tartjuk ezt fontosnak? Hisszük, hogy a hozzánk jelentkezők olyan környezetben tudnak leginkább kiteljesedni, ahol nemcsak minden segítséget megkapnak szakmai fejlődésükhöz, hanem jól is érzik magukat. Félévről-félévre számos programot, quiz esteket, szakmai előadásokat, nemzetközi konferenciákat, külföldi tanulmányutakat és vállalati heteket szervezünk, hogy hallgatóink az elméleti és gyakorlati oldal megismerése mellett az üzleti, gazdasági szféra minél több vetületével és szereplőjével találkozhassanak, elindulhassanak a sikeres karrier felé vezető úton.

  

Miért érdemes a közgazdász diplomát szerezni?

Közgazdászokra, gazdasági szakemberekre minden területen szükség van, legyen szó bármilyen ágazatról, hazai vagy nemzetközi üzleti vállalkozásról, non-profit szervezetről, vagy a közszféráról.

Végzettjeink, rövid időn belül, átlagosan 2-3 hónap alatt, munkába állnak és végzettségüknek megfelelő munkakört töltenek be. Pénzügyesként, marketinges vagy turisztikai szakemberként, rendezvényszervezőként, menedzserként, tanácsadóként vagy éppen HR munkatársként helyezkednek el, az üzleti életben kínált különböző pozíciók közül válogathatnak, vagy gyakran saját vállalkozást alapítanak, esetleg a gazdaságpolitikai döntésekre lesznek majd hatással elemző, kutató, döntéshozó szerepkörben. Érdemes tehát a gazdaságtudományokat választani, mert változatos karrierlehetőségeket kínálnak, átlagon felüli fizetések és így gyors megtérülés mellett.