Diaszpóra Projekt Hálózat

Oktatók a Magyar Diaszpóráért Platform

Tisztelt Kolléga!

Örömmel értesítjük, hogy a 2017. március 31 – április 2. között megrendezésre került Magyarok II. Kulturális Világtalálkozója alkalmával, dr. Jarjabka Ákos vezetésével létrejött a Pécsi Tudományegyetem PTE Diaszpóra Projekt Hálózat nevű szervezete.

A Diaszpóra Hálózat célja, hogy a tömb-, szórvány- és diaszpórában élő magyarság identitásának megőrzését, az egymás közti kapcsolatok kialakítását, fejlesztését és közös programok indítását, szervezését lássa el a Pécsi Tudományegyetem és az együttműködő partnerek aktív közreműködésével.

Az együttműködés új formájaképpen létre kívánjuk hozni az Oktatók a Magyar Diaszpóráért Platformot (OMDP), mely a jövőben hozzájárulhat ahhoz, hogy a világban élő és a felsőoktatásban dolgozó magyar származású oktatói, kutatói megosszák egymással gondolatait, közös programok és tudományos kooperációk jöjjenek létre fenntartható módon.

Örömünkre szolgálna és megtisztelne minket azzal, ha az ezzel kapcsolatos bármely észrevételét, felvetését, illetve felmerülő ötletét megosztaná velünk. Az Oktatók a Magyar Diaszpóráért Platform hivatalos megalapítására az I. Farkas Ferenc Nemzetközi Tudományos Konferencián kerülne sor 2018.június 8-án, Pécsett a Közgazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézetének szervezésében.

Őszintén bízunk benne, hogy a PTE Diaszpóra Projekt Hálózat keretein belül létrejövő Kezdemény felkeltette érdeklődését. Szeretettel ajánljuk figyelmébe a céljainkat rögzítő Alapító dokumentum szövegét, melyhez az alábbi linken jelezheti csatlakozási szándékát magánszemélyként.

Figyelmébe ajánljuk továbbá a PTE Diaszpóra Projekt Facebook közösségi oldalát is, ahol a Hálózat mindennapjaival kapcsolatos információkról értesülhet, illetve az elkövetkező programokkal kapcsolatos információkat megtudjuk osztani Önnel.

 

Tisztelettel, a Szervezők nevében:

dr. habil. Jarjabka Ákos
PTE KTK VSZI igazgató, egyetemi docens
PTE Diaszpóra Projekt Hálózat
rektori megbízott

 

Oktatók a Magyar Diaszpóráért Platform

Alapító okirat

Belépési nyilatkozat