fbpx Ünnepélyes tanévnyitó és ExxonMobil teremátadó a Pécsiközgázon | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Ünnepélyes tanévnyitó és ExxonMobil teremátadó a Pécsiközgázon

2019. szeptember 3. 11:00

2019. szeptember 5-én 13 órától tartja a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Ünnepélyes tanévnyitóját a Halasy-Nagy József Aulában, amelyet követően az ExxonMobil több millió forint értékű támogatásával nyáron felújított B316-os terem átadójára is sor kerül. Az esemény apropójából a tanévnyitón és az ünnepélyes teremátadón az ExxonMobil képviseletében két neves vendéget is köszönthetünk: Toby Hayst (az ExxonMobil PMI Product Accounting Process Managerét) és Romke Noordhuist (az ExxonMobil  Lead Country Managerét).  A tanévnyitón beszédet mond Rabb Szabolcs is, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Ipar Kamara főtitkára, és egyben a Pécsiközgáz Alumnija.

A rendhagyó ünnepség tökéletesen szemlélteti, hogy a Közgazdaságtudományi Kar egyre szorosabban fonódik össze a vállalatokkal mind regionális mind nemzetközi színtéren. A szokásos dékáni köszöntő helyett a helyi gazdaság szereplők egyik integrátorának képviselője buzdítja majd a hallgatókat a félév kezdésekor, míg nemzetközi vérkeringésbe ágyazottságot az ExxonMobil vezetőinek részvétele és támogatása testesíti meg. A vállalat érdeklődése azt is mutatja, hogy a Közgazdaságtudományi Kar által kínált gazdasági képzéseken tanuló hallgatók előtt számos hazai és nemzetközi karrierlehetőség áll.

A Kar mindennapi életben is kiemelt szerepet játszik a nemzetköziesedés. Évről-évre egyre több külföldi diák tanul a magyar fiatalokkal együtt és szerez diplomát az épület falain belül. A multikulturális környezetben rejlő előnyök kihasználására az új teremben is számos lehetőség kínálkozik, a modern berendezés növeli a hallgatók közötti csoportmunka hatékonyságát és az interaktív tanulást.

Kapcsolódó Híreink

Maszkhasználat

A PTE Operatív Stáb 2/2021. (IX. 9.) elektronikus úton hozott határozata a maszkhasználatra vonatkozóan a Pécsi Tudományegyetemen.

Kutatók Éjszakája a Pécsiközgázon 2021

Karunk az idei évben is becsatlakozik a méltán népszerű Kutatók Éjszakája elnevezésű kezdeményezésbe. A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte..

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíj és gyakornoki programok

Ősszel számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Dr. Kulcsár Krisztián előadása a Pécsiközgázon!

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, olimpiai ezürtérmes, világ- és Európa bajnok párbajtőröző, Dr. Kulcsár Krisztián a Pécsiközgáz vendége lesz..