A soft skillek jelentősége az álláskeresés során -Karrierpont workshop

-

B020

A soft skillek jelentősége az álláskeresés során

Mennyire vagy határozott? Milyen a kommunikációd? És a tárgyalóképességed? Mennyire tudsz együttműködni másokkal egy projektmunka, vagy esetleg konfliktus esetén? Miben kell felelősséget vállalni?

Az álláskeresés során inkább a hard skillekre koncetrálunk, vagyis azokra a képességeinkre, amelyeket tanulás és gyakorlás révén sikeresen magunkévá tettünk. Elboldogulsz az angollal, vagy esetleg már jó vagy programozásban, elvégeztél egy projektmenedzsment tanfolyamot, ezeket könnyen tudják értékelni egy állásinterjú során is.

De mi a helyzet a soft skillekkel? Kevesen tudják, hogy munkahelyi sikerességünk egyik fontos, ha nem legfontosabb záloga. Hiszen mit ér egy felsőfokú nyelvismeret, ha egy vita során nem tudsz kiállni magadért. Vagy lehetsz a szakmádban a legjobb, ha állandóan csúszásban vagy a munkákkal és késve érkezel a megbeszélésekre.

Kitérünk arra, hogy miért is kell ezeket a "puha készségeket" tanulni és fejleszteni, mi a jelentősége az interjúk során, majd a munkavállalói út szakaszainál és mi szól a soft skill tréningek mellett, vagy esetleg ellen.