fbpx Nyílt Napok a Pécsiközgázon | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nyílt Napok a Pécsiközgázon

A felvételi időszakban minden évben három alkalommal hirdetünk Nyílt Napot karunkon, hogy megismerhess minket, képzési programjainkat és oktatóinkat. 

A Nyílt Napok állandó részét képezik a képzésekkel, felvételi eljárással, pontszámítással kapcsolatos tájékoztatók, délután pedig szakmai előadásokkal, pályaválasztáshoz és karriertervezéshez kapcsolódó tanácsadással segítjük a felvételi döntés előtt állókat.

  • 2018. október 18-án 14 órától a keresztféléves felvételi eljárásra, így a mesterképzésekre fókuszálva tartunk Nyílt Napot, míg
  • 2018. december 11-én és 2019. január 25-én a normál felvételi eljárás során meghirdetett képzésekkel és a felvételi eljárás részleteivel kapcsolatban tartunk tájékoztató napot. 

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk! 

 

Nyílt nap 2019. január 25-én 

 

Karunk 2019. január 25-én (pénteken) 10 órától Nyílt Napot tart a 2019. szeptemberben induló felsőoktatási szakképzésekről, alap- és mesterképzésekről, így azoknak sem kell elkeseredniük, akik lemaradtak a decemberi nyílt napról. 

A délelőtti felvételi tájékoztatót délután pályaorientációs és grafológiai tanácsadás követi. A tanácsadás mellett szabadon látogatható órákat is meghirdetünk, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a karon folyó oktatás kulisszái mögé. 

Nem csak a diákokat, hanem a szüleiket is sok szeretettel várjuk!

 

Program

09:30-10:00 Regisztráció (Pályaorientációs tanácsadásra; grafológiai tanácsadásra; délutáni előadásokra)

Helyszín: lépcsőforduló (I. emelet)

 

11:00-14:00 Pályaorientációs tanácsadás - Tanácsadó: Schauermann Tamás - Helyszín: B 323/2 iroda (3. emelet)

11:00-14:00 Grafológiai tanácsadás - Tanácsadó: Tóth Attiláné Molnár Valéria - Helyszín: B 212 (2. emelet)

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

 

10:00-11:00 Köszöntő és kari tájékoztató

Helyszín: B025 (mélyföldszint) és átvetítés a Halasy aulába (II. emelet)

Dr. Schepp Zoltán egyetemi tanár, dékán

Dr. Takács András habil. egyetemi docens, dékánhelyettes

 

11:00-11:30 Hallgatói élet, hallgatói szervezetek a Pécsiközgázon

Helyszín: B025 (mélyföldszint) és átvetítés a Halasy aulába (II. emelet)

Sütő Richárd elnök és Fuchs Bence alelnök 

 

11:30-12:00 Campus-tour játék 

Vegyél részt a Campus-tour játékban és nyerj Pécsiközgázos ajándéktárgyakat! További részletek a helyszínen!

 

12:00-13:00 Felvételi és diákhitel tudnivalók

Helyszín: B025 (mélyföldszint) és átvetítés a Halasy aulába (II. emelet)

Felvételi eljárásról, pontszámításról - Nagy Norbert, Tanulmányi Osztályvezető

Diákhitel információk - Dr. Fazekas Kornél, Diákhitel Zrt.

 

13:00-14:00 Szakok mintaelőadásai

 

14:00 Igazolások kiosztása

Helyszín: lépcsőforduló (1. emelet)

 

Nyílt nap 2018. december 11-én 

 

Több száz felvételiző diákot és szülőt köszönthettünk a december 11-én megrendezett nyílt napon, melynek fókuszában a 2019. szeptemberben induló felsőoktatási szakképzések, osztatlan, alap- és mesterképzések álltak.

A színes és jó hangulatú programot Dr. Schepp Zoltán dékán nyitotta meg köszöntőjével, majd Dr. Takács András oktatási és költségvetési dékánhelyettes a szakok bemutatása mellett racionális érvekkel és közgazdász szakmához híven számításokkal is szemléltette, hogy miért is éri meg a közgazdász pálya mellett dönteni és az alapdiplomát követően mesterdiplomát szerezni.

A Próbáld ki! program remek lehetőséget biztosított az érdeklődőknek ahhoz, hogy kicsit kötetlenebb formával ismerkedjenek meg a Karon tevékenykedő központokkal és diákszervezetekkel. A programhoz kapcsolódó nyereményjáték során 3 Pécsiközgázos ajándékcsomag is gazdára talált. 

A nap folytatásaként Nagy Norbert, a tanulmányi osztály vezetője a jelentkezéshez szükséges érettségi tárgyakról, fontos határidőkről, a felvételi ponthatárokról tájékoztatta a résztvevőket, míg Gulyás Lenke és Fazekas Kornél a Diákhitel Zrt, képviseletében ismertette a diákhitel konstrukciókat és a módját.

Délután a diákok és szüleik a közgazdaságtanhoz és a szakokhoz kapcsolódó magyar és angol nyelvű előadásokon is részt vehetettek, melyek betekintést engedtek leendő hallgatóink számára a karon folyó oktatásba és szakmai munkába.

A diákok körében nem csak az előadások, hanem a tanácsadások is népszerűek voltak, sokan vettek részt hagyományos pályaorientációs tanácsadáson, de grafológiai tanácsadást is sokan választották, így reméljük, hogy foglalkozások sokakat segített a helyes döntés meghozásában.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy itt voltak és oktatóinknak, hogy előadásaikkal színesítették a nyílt nap programját.  

Reméljük, hogy sokatokkal találkozunk még a későbbiekben!

Galéria