fbpx Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora

2019. január 25. 10:32

November 7. és 9 között Karunk vendége David Audretsch, az Indiana University professzora.

Audretsch professzor a világ egyik legelismertebb vállalkozás-kutatója, így látogatása már csak azért is izgalmas, mert szemináriumain a kutatási terület legújabb kihívásait, irányait tudja közvetíteni a kar kutatói és hallgatói felé. A tudományos életben szerzett tapasztalata is fontos adalékkal szolgálhat a fiatal kollégáknak, hallgatóknak karrierjük tervezése szempontjából. Ezen túl Audretsch professzor kutatásai a vállalkozás, a vállalkozói ökoszisztéma, a vállalkozás és regionális fejlődés és az innováció területén egyedülálló módon illeszkednek a PTE KTK és a kar keretén belül működő a RIERC kutatói központ  kutatási profiljaihoz és az általunk oktatott PhD kurzusok tematikáihoz.

Látogatása során vendégünk találkozik a Kar és az azon belül működő RIERC kutatóközpont vezetésével, amely lehetőséget ad a Pécsi Tudományegyetem és az Indiana Egyetem (innen érkezik a meghívott) együttműködési lehetőségeinek feltérképezésére, melyek számos dimenzióban nyújthatnak fejlődési lehetőséget a jövőben kari csoportoknak (kutatási együttműködések, vállalkozásfejlesztési tapasztalatok, oktatás-szervezés), kollégáknak, hallgatóknak. Phd hallagtóink számára két szemináriumot is tart vendégünk: a terület vezető kutatójával való találkozás önmagában is kiemelt jelentőségű, a hallgatók közvetlen személyes tapasztalatot szerezhetnek egy rendkívül sikeres, a nemzetközi kutatások abszolút élvonalába tartozó előadótól, aki jelenleg is meghatározó a kutatási trendek kialakításában. A programok során a hallgatók visszajelzést kaphatnak arról, hogy saját kutatási területük mennyiben illeszkedik a világ-trendekhez. A látogatás részét képezi egy plenáris előadás is, melyet a professzor a KTK és az Ohio University közös konferenciáján tart, Vállalkozói ökoszisztémák címmel.

Kapcsolódó Híreink

Work in Greece!

That is what Job Trust has been offering to thousands of students for the last 14 years.

MNB kiválósági ösztöndíj

Az előző tanévben sikerrel megvalósított MNB kiválósági ösztöndíjprogram után a Magyar Nemzeti Bank a 2019/20-as tanévre is támogatást nyújt a jó..

Mirjana Sekicki előadása Karunkon

A karunkon működő the CoRe lab (Fogyasztói Magatartáskutató Központ) meghívásának eleget téve a mai napon vendégünk volt Mirjana Sekicki a Tobii Pro..

6. Országos Városmarketing Verseny felhívás

Immár hatodik alkalommal hirdetik meg az „Együttműködve versenyezni!" - ORSZÁGOS VÁROSMARKETING VERSENYT.