fbpx Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora

2019. január 25. 10:32

November 7. és 9 között Karunk vendége David Audretsch, az Indiana University professzora.

Audretsch professzor a világ egyik legelismertebb vállalkozás-kutatója, így látogatása már csak azért is izgalmas, mert szemináriumain a kutatási terület legújabb kihívásait, irányait tudja közvetíteni a kar kutatói és hallgatói felé. A tudományos életben szerzett tapasztalata is fontos adalékkal szolgálhat a fiatal kollégáknak, hallgatóknak karrierjük tervezése szempontjából. Ezen túl Audretsch professzor kutatásai a vállalkozás, a vállalkozói ökoszisztéma, a vállalkozás és regionális fejlődés és az innováció területén egyedülálló módon illeszkednek a PTE KTK és a kar keretén belül működő a RIERC kutatói központ  kutatási profiljaihoz és az általunk oktatott PhD kurzusok tematikáihoz.

Látogatása során vendégünk találkozik a Kar és az azon belül működő RIERC kutatóközpont vezetésével, amely lehetőséget ad a Pécsi Tudományegyetem és az Indiana Egyetem (innen érkezik a meghívott) együttműködési lehetőségeinek feltérképezésére, melyek számos dimenzióban nyújthatnak fejlődési lehetőséget a jövőben kari csoportoknak (kutatási együttműködések, vállalkozásfejlesztési tapasztalatok, oktatás-szervezés), kollégáknak, hallgatóknak. Phd hallagtóink számára két szemináriumot is tart vendégünk: a terület vezető kutatójával való találkozás önmagában is kiemelt jelentőségű, a hallgatók közvetlen személyes tapasztalatot szerezhetnek egy rendkívül sikeres, a nemzetközi kutatások abszolút élvonalába tartozó előadótól, aki jelenleg is meghatározó a kutatási trendek kialakításában. A programok során a hallgatók visszajelzést kaphatnak arról, hogy saját kutatási területük mennyiben illeszkedik a világ-trendekhez. A látogatás részét képezi egy plenáris előadás is, melyet a professzor a KTK és az Ohio University közös konferenciáján tart, Vállalkozói ökoszisztémák címmel.

Kapcsolódó Híreink

Nálad is első helyen van?

Áprilisban kezdetét vette a tavaszi felvételi ügyintézés időszaka. Szerencsére már nem kell sokat várnod július 24-ig, a felvételi pontszámok..

Jövőképzés Nyári Egyetem 2019

Csobbanj velünk! Szedd fel a horgonyt a kifogások tengerén!

Hallgatóink a Ohio International Consulting Programon

Az Ohio University College of Business meghívására öt magyar hallgató és mentoruk vehetett részt idén első alkalommal az Ohio International Consulting..

Megjelent Kaposi Zoltán könyve

Megjelent oktatónk, Dr. Kaposi Zoltán Uradalmak, Földbirtokosok és birtokforgalom a Dél-Dunántúlon a 19. században című könyve a Magyar Mezőgazdasági..