fbpx Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora

2019. január 25. 10:32

November 7. és 9 között Karunk vendége David Audretsch, az Indiana University professzora.

Audretsch professzor a világ egyik legelismertebb vállalkozás-kutatója, így látogatása már csak azért is izgalmas, mert szemináriumain a kutatási terület legújabb kihívásait, irányait tudja közvetíteni a kar kutatói és hallgatói felé. A tudományos életben szerzett tapasztalata is fontos adalékkal szolgálhat a fiatal kollégáknak, hallgatóknak karrierjük tervezése szempontjából. Ezen túl Audretsch professzor kutatásai a vállalkozás, a vállalkozói ökoszisztéma, a vállalkozás és regionális fejlődés és az innováció területén egyedülálló módon illeszkednek a PTE KTK és a kar keretén belül működő a RIERC kutatói központ  kutatási profiljaihoz és az általunk oktatott PhD kurzusok tematikáihoz.

Látogatása során vendégünk találkozik a Kar és az azon belül működő RIERC kutatóközpont vezetésével, amely lehetőséget ad a Pécsi Tudományegyetem és az Indiana Egyetem (innen érkezik a meghívott) együttműködési lehetőségeinek feltérképezésére, melyek számos dimenzióban nyújthatnak fejlődési lehetőséget a jövőben kari csoportoknak (kutatási együttműködések, vállalkozásfejlesztési tapasztalatok, oktatás-szervezés), kollégáknak, hallgatóknak. Phd hallagtóink számára két szemináriumot is tart vendégünk: a terület vezető kutatójával való találkozás önmagában is kiemelt jelentőségű, a hallgatók közvetlen személyes tapasztalatot szerezhetnek egy rendkívül sikeres, a nemzetközi kutatások abszolút élvonalába tartozó előadótól, aki jelenleg is meghatározó a kutatási trendek kialakításában. A programok során a hallgatók visszajelzést kaphatnak arról, hogy saját kutatási területük mennyiben illeszkedik a világ-trendekhez. A látogatás részét képezi egy plenáris előadás is, melyet a professzor a KTK és az Ohio University közös konferenciáján tart, Vállalkozói ökoszisztémák címmel.

Kapcsolódó Híreink

Maszkhasználat

A PTE Operatív Stáb 2/2021. (IX. 9.) elektronikus úton hozott határozata a maszkhasználatra vonatkozóan a Pécsi Tudományegyetemen.

Kutatók Éjszakája a Pécsiközgázon 2021

Karunk az idei évben is becsatlakozik a méltán népszerű Kutatók Éjszakája elnevezésű kezdeményezésbe. A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte..

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíj és gyakornoki programok

Ősszel számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Dr. Kulcsár Krisztián előadása a Pécsiközgázon!

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, olimpiai ezürtérmes, világ- és Európa bajnok párbajtőröző, Dr. Kulcsár Krisztián a Pécsiközgáz vendége lesz..