Emberi erőforrások

Emberi erőforrások

Képzési információk:

Képzési idő: 6+1 félév

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon / Economist in Human Resource Management

Specializáció: -

Kiket várunk az Emberi erőforrások alapszakra?

Ha érdekel a munka sokszínű világa, a foglalkoztatási lehetőségek változatos formái és tudni szeretnéd, hogy miként működnek a szervezetek emberi erőforrás gazdálkodási funkciói, akkor ezt a szakot válaszd! Ez a Te szakod, ha szeretnéd megérteni a munkáltatói döntések mozgatórugóit és az ezek hátterében zajló szociológiai, pszichológiai folyamatokat.

Miért érdemes az Emberi erőforrások alapszakot választanod?

Szakunk a tudományágak széles tárházát kínálja. Alapvető közgazdaságtani tárgyak mellett tanulhatsz többek között munkapszichológiát és szociológiát, munkajogot, informatikát. Az elméleti anyag elsajátítását tréningekkel és gyakorlati foglalkozásokkal segítjük, amely továbbtanulási és elhelyezkedési esélyeidet is növeli. 

Főbb tárgyak

Emberi erőforrás menedzsment; Munkaerőpiaci-politikák; Ösztönzési rendszerek; Erőforrás-biztosítás és –fejlesztés; TB- és munkajog; HR tervezés-auditálás-kontrolling; Szervezeti kultúra menedzselése nemzeti közegben; Munkaerő-piaci tréning; HR információs rendszerek, e-HR; Szervezet- és munkapszichológia; Szociálpszichológia; Projektszervezetek működése

A képzés tanterve ide kattintva érhető el.

Továbbtanulási lehetőségek

Sikeres végzést követően a KTK-n mesterszakok nyílnak meg előtted magyar nyelven, de ha angol nyelvismerettel rendelkezel, jó választás lehet az angol nyelvű mesterszakunk is.  

Elhelyezkedési lehetőségek

Nem túlzás azt állítani, hogy az ezen a szakon végzett szakemberekre mindenhol szükség van, ahol emberek dolgoznak. Profi HR-esekre szükség van a közszférában, a versenyszférában a kisvállalkozásoktól kezdve az óriás multikig, de még a tanácsadói világban is. Lehetsz fejvadász, személyzeti tanácsadó, HR generalista, HR kontroller, tréner, munkaerőpiaci-szakértő – a lehetőségek tárháza széles!

Tudtad, hogy...

… nálunk megtanulod új szemszögből értelmezni a munka világát?

… ezekkel az ismeretekkel saját karrieredet is hatékonyabban tudod alakítani?

… „The soft stuff is always harder than the hard stuff”?

Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

levelező

300 000 Ft /félév

6+1 félév

2024. szeptember

Hallgasd meg hallgatónk véleményét a szakról!