Pécs-Hagen kettősdiploma program

A PTE Közgazdaságtudományi Kar és az Észak-Rajna Vesztfália tartományban található Hageni Távtanulási Egyetem között 2001-ben létrejött megállapodás értelmében a pécsi diákok magyar oklevelük mellé német nyelvű (köz)gazdasági és gazdaságinformatikai BA- és/vagy MA-diplomát is szerezhetnek.

 

Kinek ajánljuk a Pécs-Hagen kettős diploma programot?

A képzési programot ajánljuk mindazoknak, akik a Pécsiközgázon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek (nappali/levelezős BA, MA, MBA és PhD szakos hallgatói és az angol nyelvű alap- és mesterképzésben résztvevők is), de jelentkezhetnek Karunk volt hallgatói is, akik már sikeresen megvédték szakdolgozatukat és megszerezték diplomájukat.

 

Miért érdemes a Pécsiközgáz Pécs-Hagen kettős diploma programjában részt venni?

A hageni diploma párhuzamosan a magyar nyelvű képzéssel kb. 2,5-3 év (3-4 félév) alatt megszerezhető. A Hageni Egyetem kizárólag távoktatási formában nyújtja képzését, ami azt jelenti, hogy a vizsgák Magyarországon teljesíthetők. A pécsi kreditek maximális beszámítása folytán hallgatóink az igényeiknek megfelelően, rendkívül rugalmasan választhatják ki az elvégezni kívánt tárgyakat és tanulmányaik időbeli ütemezéséről is szabadon dönthetnek.

Követelmények: 6 írásbeli vizsga teljesítése a Budapesti Távtanulási Központban, és a Pécsett sikeresen megvédett szakdolgozat németre fordítása. A hageni diploma megszerzése sikeres (az Európai Referencia Keretnek megfelelő) felsőfokú német nyelvvizsgát is jelent egyidejűleg.

A tanulmányok jelenlegi összköltsége alacsonyabb, mint 200 ezer forint, ami rendkívül kedvező. Azok a hallgatók, akik legalább egy évet már teljesítettek a Pécsi Tudományegyetemen rögtön a Hageni Távegyetemen való tanulmányaik megkezdésekor pályázhatnak ösztöndíjra, amely két modul erejéig fedezi a tananyagköltséget. A harmadik szemesztertől az ösztöndíj pályázat feltétele a sikeres vizsga letétele. 

 

Karrier-lehetőségek

A hageni diploma teljes értékű német nyelvű nemzetközi diploma, ami igen nagy elismertségnek örvend, s munkalehetőséget jelent az EU német nyelvű országaiban. A hazai munkaerőpiacon szintén plusz, többlet-érték, rangos-keresett diplomának számít főképpen a német érdekeltséggel (is) rendelkező vállalatoknál. Az egyetemi tanulmányok befejezését követően nagymértékben megkönnyíti, növeli az elhelyezkedési lehetőségeket! 

 

Elérhetőségek

Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

H-7622 Pécs, Rákóczi út 80.

Postacím: H-7601 Pécs, Pf.: 219.

 

Program-vezető, mentor: Dr. Mátyás Judit

Telefon: 72-501-599/ 23188

E-mail: matyas.judit [at] ktk.pte.hu

 

Program-tutor: Dr. Longauer Dóra

E-mail: longauer.dora [at] ktk.pte.hu

 

További elérhetőségek, fontos információk 

A Budapesti Távtanulási Központ munkatársaival szintén minden fontos, tanulmányaikat érintő kérdéssel kapcsolatban konzultálhatnak.

 

A Budapesti Távtanulási Központ elérhetőségei:

Tel: +36 1 411-0938/39

Fax: +36 1 788-8509

http://www.fernuni-hagen.de/stz/budapest/

budapest [at] fernuni-hagen.de

1075 Budapest, Madách Imre út 13-14. "A" épület IV. emelet