Pécs-Hagen kettősdiploma program

A PTE Közgazdaságtudományi Kar és az Észak-Rajna Vesztfália tartományban található Hageni Távtanulási Egyetem (FernUniversität in Hagen, https://www.fernuni-hagen.de/) között 2001-ben létrejött megállapodás értelmében a pécsi diákok magyar oklevelük mellé német nyelvű közgazdasági BSc és MSc, valamint gazdaságinformatika BSc-diplomát is szerezhetnek.

 

Kinek ajánljuk a Pécs-Hagen kettős diploma programot?

A képzési programot ajánljuk mindazoknak, akik a Pécsiközgázon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek (nappali/levelezős BSc, MSc, MBA, PhD szakos hallgatók, és az angol nyelvű alap- és mesterképzésben résztvevők), de jelentkezhetnek Karunk volt hallgatói is, akik már sikeresen megvédték szakdolgozatukat, és megszerezték diplomájukat.

 

Miért érdemes a Pécsiközgáz Pécs-Hagen kettős diploma programjában részt venni?

A hageni diploma párhuzamosan a magyar nyelvű képzéssel kb. 2,5-3 év (3-4 félév) alatt megszerezhető. A Hageni Egyetem kizárólag távoktatási formában nyújtja képzését, ami azt jelenti, hogy a vizsgák Magyarországon teljesíthetők, és nem kell Németországba utazni. Ugyanakkor, akik szeretnének Hagenben kutatómunkát végezni, tanulmányokat folytatni, azok számára ösztöndíjjal, vagy az Erasmus-program keretében nyílik erre lehetőség. 

Hallgatóink az igényeiknek megfelelően, rendkívül rugalmasan választhatják ki az elvégezni kívánt hageni tárgyakat (Module/modulokat), és tanulmányaik időbeli ütemezéséről is szabadon dönthetnek.

Követelmények: a pécsi alapképzés tárgyai Hagenben automatikusan elfogadásra kerülnek, ezért 6 írásbeli vizsga teljesítése a hageni diploma megszerzésének feltétele. A vizsgák a Budapesti Távtanulási Központban teljesíthetők. A Pécsett sikeresen megvédett szakdolgozat németre fordításával zárhatják hallgatóink hageni tanulmányaikat, tehát nem kell külön szakdolgozatot írni. 

A hageni diploma megszerzése sikeres (az Európai Referencia Keretnek megfelelő) felsőfokú komplex német nyelvvizsgát is jelent egyidejűleg.

A tanulmányok jelenlegi összköltsége (!) körülbelül 320 ezer forint (400 Ft/ Euro-val kalkulálva), ami rendkívül kedvező, és hallgatóbarát. A Hageni Távegyetemen a tananyagért kell fizetni modulonként (6 modul teljesítése kötelező, egy modul 130 Euro, vagy ennél valamivel alacsonyabb összeg, modulonként kis eltérés lehetséges).

 

Karrier-lehetőségek

A hageni diploma teljes értékű német nyelvű nemzetközi diploma, ami igen nagy elismertségnek örvend, s munkalehetőséget jelent az EU német nyelvű országaiban. A hazai munkaerőpiacon szintén plusz, többlet-érték, rangos-keresett diplomának számít főképpen a német érdekeltséggel (is) rendelkező vállalatoknál. Az egyetemi tanulmányok befejezését követően nagymértékben megkönnyíti, növeli az elhelyezkedési lehetőségeket! 

 

Elérhetőségek

Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

H-7622 Pécs, Rákóczi út 80.

Postacím: H-7601 Pécs, Pf.: 219.

 

Program-vezető, mentor: Dr. Mátyás Judit

Telefon: 72-501-599/ 23188

E-mail: matyas.judit [at] ktk.pte.hu

 

Program-tutor: Dr. Longauer Dóra

E-mail: longauer.dora [at] ktk.pte.hu

 

További elérhetőségek, fontos információk 

Budapesti Távtanulási Központ:

Tel: +36 1 411-0938/39

Fax: +36 1 788-8509

http://www.fernuni-hagen.de/stz/budapest/

budapest [at] fernuni-hagen.de

1075 Budapest, Madách Imre út 13-14. "A" épület IV. emelet