fbpx Bízhatunk egymásban – a Pécsiközgáz köszöni hallgatóinak és oktatóinak a helytállást | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Bízhatunk egymásban – a Pécsiközgáz köszöni hallgatóinak és oktatóinak a helytállást

2020. május 13. 14:47

Ebben a kihívásokkal teli időszakban indult útjára a 100. aktív félév a pécsi közgazdászképzés életében.

Jubileumra készülve nem arra számított a kar, hogy hirtelen át kell állnia a digitális oktatásra, meg kell oldania, hogy azt a színvonalat, amit a folyamatosan megújuló képzés, épület és tantermek képviselnek, online kell ezentúl közvetíteni. Most, több mint egy hónap távlatából visszatekintve úgy tűnik ezt a lépcsőfokot sikerrel vettük, hallgatók és oktatók, együtt, egy olyan közösséget alkotva, ahová igazán jó tartozni. Köszönjük! 

Tudjuk, természetesen senkinek sem volt könnyű. Voltak olyan hallgatók, akiknek az elromlott számítógépek helyett kellett másikat adnunk, volt, akinek az „otthonát” kellett biztosítanunk a kollégiumban. Tudjuk, hogy nem könnyű online hallgatni az órákat, tanulni és felkészülni az e-vizsgákra. De a másik oldalon sem magától értetődik, hogy az interaktív, gyakorlati feladatokat tartogató órákat, vagy a több száz fős évfolyamelőadásokat miként lehet hasonló színvonalon digitálisan megtartani, a tudást átadni, a tantervekben vállalat készségeket fejleszteni. 

Mindemellett az elmúlt hetekben szinte akadálymentesen sikerült átállni a digitális órákra, ami az elmúlt hetek tapasztalata alapján olajozottan működik: ugyanaz az idősáv, mint korábban, csak online. Természetesen kisebb-nagyobb fennakadások itt is előfordulnak, de a hallgatói visszajelzések alátámasztják Schepp Zoltán dékán úr szavait: 

„Minden kari folyamatunkat át tudtuk állítani, így biztonsággal végezhetik a hallgatóink és munkatársaink a mindennapi feladataikat a veszélyhelyzet alatt is.” 

A Kar életében felmerült új kihívások megmutatták, hogy a digitális eszközök oktatásba való beépítése nem csak most előnyös, hanem azok a járvány utáni időszakban is felhasználhatók lesznek a „hagyományos” oktatás visszatértekor. Ezen új módszerek használata pedig olyan képességekkel vértezik fel oktatóinkat és hallgatóinkat egyaránt, amik jól kamatoztathatók lesznek a járványügyi helyzet elmúltával a szorgalmi- és vizsgaidőszakokban. Az eddigiek alapján, a vizsgák teljesítésében és a szakdolgozatok elkészítésében sem tapasztalható fennakadás, ugyanis mindez online is lebonyolítható, köszönhetően annak, hogy a források és irodalmak a hallgatók számára otthonról is elérhetők, így nem okoz problémát a Tudásközpont zárva tartása sem.  

Természetesen folyamatosan monitorozzuk a hallgatóinkat, hogy miként élik meg az átállást a digitális oktatásra. Elsődleges szempont számunkra a biztonság mellett az, hogy a nálunk tanulók elégedettek legyenek a jelenlegi oktatási módszerekkel. Szerencsére az első visszajelzések igen pozitívak, így bátran kijelenthetjük, hogy a Pécsiközgáz oktatói és hallgatói közössége jól vizsgázott az átállás során. A kezdeti bizonytalanságot hallgatói és oktatói oldalon is az összefogás segített leküzdeni, a Pécsiközgázosok szuperül helyt álltak ebben a nehezebb időszakban, mint közösség. Egymást segítve sikerült zökkenőmentesen egyik hétről a másikra elsajátítani mindazon újdonságokat, amiket a digitális oktatás hozott magával.  

Úgy gondoljuk, hogy ez tökéletesen mutatja a Pécsiközgázos hozzáállást és összefogást a felvételizőink számára is, hiszen az elmúlt hetek bebizonyították, hogy amint felvételt nyernek – ha úgy alakul, virtuálisan „belépnek” a Karra, ugyanabban a magas színvonalú oktatásban részesülnek majd, mint korábban.  

Nagyon köszönjük mindazoknak, akik minket választottak az első helyen vagy hozzánk is beadták a jelentkezésüket, hiszen előleges bizalmat szavaztak meg számunkra. A jelenlegi kihívásokkal teli időszakban is sok kitartást kívánunk nekik a hátralévő érettségi vizsgákhoz! Mindemellett pedig biztosítjuk mindnyájukat, jól döntöttek! A pécsi közgazdász képzés elmúlt 50 évében stabilan szolgálta ki a gazdasági képzések iránt érdeklődők igényeit és a mostani helyzet azt is kiválóan mutatja, hogy folyamatosan képes a megújulásra is. 

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.