fbpx IFUA Horváth & Partners - Esettanulmány verseny | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

IFUA Horváth & Partners - Esettanulmány verseny

2020. október 20. 14:30

Az IFUA Horváth & Partners idén is megrendezi stratégiai esettanulmány versenyét, ezúton online keretek között.

Szeretnél valós üzleti kihívásokon és problémákon gondolkodni? Kóstolj bele létező stratégiai dilemmákba és gondolkodj egy vállalatvezető fejével!

Nyerd meg az IFUA Horváth & Partners és a FIRST közös stratégiai esettanulmány versenyét, és lépj be üzleti tanácsadó gyakornokaink közé!

Ismerd meg a FIRST kézműves sörfőzdét közelebbről, oldj meg egy valós üzleti problémát, majd mutasd be megoldásod közvetlenül a FIRST Craft Beer menedzsmentjének és az IFUA Horváth & Partners vezetőinek!

 

Jelentkezés:

Várjuk alapképzésen végzős, illetve mesterképzésen tanuló diákok jelentkezését.

  1. Alakítsatok 3-4 fős csapatokat, és találjátok ki a csapat nevét!
  2. A jelentkezéshez küldjétek el a csapattagok CV-jét és az alábbi mini esetre adott, legfeljebb 3 tartalmi PowerPoint slide-on összefoglalt válaszotokat!

Tokyo Sindzsuku-ku városnegyedében egy relaxációs termet üzemeltető vállalatnak adsz tanácsot. A vállalkozás fő célja, hogy napközbeni felfrissülést nyújtson stresszes környezetben élő vásárlók számára. A forgalmas üzleti negyedben lévő terem hangszigetelt, speciális légtisztító berendezéssel és állandóan napsütéses környezetet imitáló fénytechnikával ellátott. A relaxációt halk természeti hangok (pl. madárcsicsergés, tücsökciripelés, halk eső) teszik teljessé. Belépőt percdíj alapon vásárolhatunk a mobilunkon keresztül. Az árbevétel felét üzletemberek, 30%-át diákok, 10%-át vállalati előfizetések adják, míg a fennmaradó rész célközönsége nagyon vegyes (kisebb részben nyugdíjas). A teremben maximum 10 fő tartózkodhat egyszerre, ezért jelentős kihívás, hogy miként érhető el a legjobb kihasználtság, ugyanis a szolgáltatást leginkább csak munkanapok reggelén (7-től 9-ig 80%-os kihasználtság) használják, kisebb mértékben ebédidőben (12-től 14-ig, 60%), valamint munka után (18-tól 20-ig, 50%). A terem teljes, éves kihasználtsága 20% körül mozog.

Milyen eszközzel növelnéd a vállalkozás árbevételét?

 

Jelentkezési határidő: 2020. október 30.

 

Jelentkezéseteket és a versennyel kapcsolatos kérdéseiteket a verseny [at] horvath-partners.com e-mail címre várjuk, a tárgyba írjátok bele csapatotok nevét!

 

Döntő:

A beérkezett jelentkezések közül a legkiválóbb csapatokat behívjuk a döntő fordulóba. A döntőbe jutók betekintést nyerhetnek Magyarország egyik legikonikusabb sörfőzdéjébe, ahol közelebbről megismerhetik a FIRST üzleti modelljét, a működést befolyásoló tényezőket és a döntő esettanulmányához kapcsolódó IFUA Horváth & Partners módszertanokat.

A döntőt 2020. november 19-én rendezzük meg online keretek között, ekkor a FIRST és az IFUA Horváth & Partners vezetőinek prezentálhatjátok megoldásotokat. Csapatonként 10 perc áll rendelkezésetekre javaslataitok összefoglalására, melyet egy 10 perces kérdés-blokk követ.

Fődíj: A győztes csapattagoknak az IFUA Horváth & Partners gyakornoki pozíciót ajánl fel, valamint a csapat 400.000 Ft összdíjazásban részesül.

Várjuk jelentkezéseteket!

Facebook esemény

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..