fbpx Lezajlott a 2018-as Simonyi Summer Social Enterpreneurship Program | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Lezajlott a 2018-as Simonyi Summer Social Enterpreneurship Program

2018. augusztus 9. 13:11

2018. július 9. és 27. között került megrendezésre a Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program, aminek keretében a University of Ohio, The College of Wooster, University of Botswana és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói (összesen 40 fő), vegyes csoportokban, kilenc valós projekten dolgoztak.

A projektek során a Gere Hotel, Villányi Borút, Máltai Szeretetszolgálat, Y Közösségi Ház, Mevid, PTE Sport Medical Center szervezetek szakértőivel, projektgazdáival folyt a közös munka, akikkel az ősszel tovább folytatódik a most megkezdett együttműködés. A projektek rövid összefoglalója megtekinthető a netMIB platformon (http://netmib.pte.hu/problems), amely egy olyan EU-s forrásból létrehozott közösségi platform, ami vállalkozói projektek, csoportban történő fejlesztését teszi lehetővé.

Külön öröm számunkra, hogy az egyik, BABA-s hallgatónk által kezdeményezett projektre a regionális sajtó is felfigyelt. A Buddyy nevű alkalmazás lehetővé teszi a tanároknak, hogy olyan szorgalmi és gyakorló feladatokat tegyenek elérhetővé a diákok számára, melyeket saját kreativitásukkal, az éppen aktuális tananyagra szabva készíthetnek el. https://www.pecsma.hu/top/forradalmi-pecsi-alkalmazassal-tanulhatnak-jatekosan-felsosok/.

Az elmélyült szakmai munka mellett a hallgatóknak jutott ideje szabad időtöltésre is, amit videókban örökítettek meg: http://netmib.pte.hu/videos/simonyi_summer_social_entrepreneurship_progr.... A három hét során lehetőségük volt megismerni Pécset, ellátogatni Villányba, Abaligetre és Orfűre.

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.