fbpx Lezajlott a 2018-as Simonyi Summer Social Enterpreneurship Program | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Lezajlott a 2018-as Simonyi Summer Social Enterpreneurship Program

2018. augusztus 9. 13:11

2018. július 9. és 27. között került megrendezésre a Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program, aminek keretében a University of Ohio, The College of Wooster, University of Botswana és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói (összesen 40 fő), vegyes csoportokban, kilenc valós projekten dolgoztak.

A projektek során a Gere Hotel, Villányi Borút, Máltai Szeretetszolgálat, Y Közösségi Ház, Mevid, PTE Sport Medical Center szervezetek szakértőivel, projektgazdáival folyt a közös munka, akikkel az ősszel tovább folytatódik a most megkezdett együttműködés. A projektek rövid összefoglalója megtekinthető a netMIB platformon (http://netmib.pte.hu/problems), amely egy olyan EU-s forrásból létrehozott közösségi platform, ami vállalkozói projektek, csoportban történő fejlesztését teszi lehetővé.

Külön öröm számunkra, hogy az egyik, BABA-s hallgatónk által kezdeményezett projektre a regionális sajtó is felfigyelt. A Buddyy nevű alkalmazás lehetővé teszi a tanároknak, hogy olyan szorgalmi és gyakorló feladatokat tegyenek elérhetővé a diákok számára, melyeket saját kreativitásukkal, az éppen aktuális tananyagra szabva készíthetnek el. https://www.pecsma.hu/top/forradalmi-pecsi-alkalmazassal-tanulhatnak-jatekosan-felsosok/.

Az elmélyült szakmai munka mellett a hallgatóknak jutott ideje szabad időtöltésre is, amit videókban örökítettek meg: http://netmib.pte.hu/videos/simonyi_summer_social_entrepreneurship_progr.... A három hét során lehetőségük volt megismerni Pécset, ellátogatni Villányba, Abaligetre és Orfűre.

Kapcsolódó Híreink

Egy hétre átvették az uralmat a vállalatok a Pécsiközgázon

2019. november 4. és 9. között került megrendezésre az első World of Practice Week, másnéven #WOPWeek a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Hugh Sherman karunk díszdokora lett

A Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett ünnepi szenátusi ülésén három új díszdoktort avatott.

Dr. Kaposi Zoltán az OTDT mestertanári oklevelét kapta

2019. október 31-én karunk oktatója, Dr. Kaposi Zoltán az OTDT mestertanári oklevelében részesült.

Job offer - WFL Publisher Ltd.

Administration / Office management position by WFL Publisher Ltd.