fbpx Lezajlott a 2018-as Simonyi Summer Social Enterpreneurship Program | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Lezajlott a 2018-as Simonyi Summer Social Enterpreneurship Program

2018. augusztus 9. 13:11

2018. július 9. és 27. között került megrendezésre a Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program, aminek keretében a University of Ohio, The College of Wooster, University of Botswana és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói (összesen 40 fő), vegyes csoportokban, kilenc valós projekten dolgoztak.

A projektek során a Gere Hotel, Villányi Borút, Máltai Szeretetszolgálat, Y Közösségi Ház, Mevid, PTE Sport Medical Center szervezetek szakértőivel, projektgazdáival folyt a közös munka, akikkel az ősszel tovább folytatódik a most megkezdett együttműködés. A projektek rövid összefoglalója megtekinthető a netMIB platformon (http://netmib.pte.hu/problems), amely egy olyan EU-s forrásból létrehozott közösségi platform, ami vállalkozói projektek, csoportban történő fejlesztését teszi lehetővé.

Külön öröm számunkra, hogy az egyik, BABA-s hallgatónk által kezdeményezett projektre a regionális sajtó is felfigyelt. A Buddyy nevű alkalmazás lehetővé teszi a tanároknak, hogy olyan szorgalmi és gyakorló feladatokat tegyenek elérhetővé a diákok számára, melyeket saját kreativitásukkal, az éppen aktuális tananyagra szabva készíthetnek el. https://www.pecsma.hu/top/forradalmi-pecsi-alkalmazassal-tanulhatnak-jatekosan-felsosok/.

Az elmélyült szakmai munka mellett a hallgatóknak jutott ideje szabad időtöltésre is, amit videókban örökítettek meg: http://netmib.pte.hu/videos/simonyi_summer_social_entrepreneurship_progr.... A három hét során lehetőségük volt megismerni Pécset, ellátogatni Villányba, Abaligetre és Orfűre.

Kapcsolódó Híreink

Work in Greece!

That is what Job Trust has been offering to thousands of students for the last 14 years.

MNB kiválósági ösztöndíj

Az előző tanévben sikerrel megvalósított MNB kiválósági ösztöndíjprogram után a Magyar Nemzeti Bank a 2019/20-as tanévre is támogatást nyújt a jó..

Mirjana Sekicki előadása Karunkon

A karunkon működő the CoRe lab (Fogyasztói Magatartáskutató Központ) meghívásának eleget téve a mai napon vendégünk volt Mirjana Sekicki a Tobii Pro..

6. Országos Városmarketing Verseny felhívás

Immár hatodik alkalommal hirdetik meg az „Együttműködve versenyezni!" - ORSZÁGOS VÁROSMARKETING VERSENYT.