fbpx Téged is vár az Erasmus+ | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Téged is vár az Erasmus+

2020. március 5. 15:17

Az Erasmus+ program segítségével 3-12 hónapig tanulhatsz egy külföldi felsőoktatási intézményben vagy 2-12 hónapig szakmai gyakorlatot teljesíthetsz egy partnerországban található vállalkozásnál, szervezetnél.  


Fontos változások!

A 2020/21-es tanévre vonatkozó hallgató tanulmányi pályázatok beadási határidejét meghosszabbítjuk 2020.04.03-ig. 

A pályázás online történik: pályázati kisokos

Felmerülő kérdések esetén Battyáni Rékát, a kari Erasmus+ koordinátort keressétek a battyani.reka [at] ktk.pte.hu e-mail címen.


Számos érvet tudunk felsorakoztatni az Erasmus+, a nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségek mellett. 

A legkézenfekvőbb előnye talán a nyelvtanulás lehetősége, emellett Erasmusos diákként egy teljesen új és ismeretlen helyre, közösségbe kerülünk. Magunkra vagyunk utalva, hogy kapcsolatokat építsünk, barátokat szerezzünk és az iskolai teendőket is intézzük.  

A program önfejlesztésnek is tökéletes, mivel egyre talpraesettebbek leszünk az új szituációknak, kihívásoknak köszönhetően. Minél több új, különböző kultúrával rendelkező embert ismerünk meg, annál elfogadóbbak leszünk másokkal szemben és megismerhetjük az ottani szokásokat, embereket, a kultúrát. Minél többet tapasztalunk meg a világból annál nyitottabbak, tájékozottabbak leszünk.  

Nem utolsó szempont, hogy a jövőbeni munkáltatóink értékelni fogják megszerzett nemzetközi tapasztalatunkat és gyakorlatias nyelvtudásunkat.  

Felkeltette az érdeklődésedet a jelentkezés?  

Akkor ne habozz, hiszen március 20-ig adhatod le jelentkezésed! Minden szükséges információt elérhetsz az alábbi oldalon:  https://ktk.pte.hu/hu/hallgatok/ugyintezes/nemzetkozi-tapasztalatszerzes/erasmus 

 

A pályázáshoz az alábbi lépéseket kell követned: 

  1. Olvasd el a kari pályázati kiírást és tájékozódj a pályázati feltételekről 
  2. Tájékozódj a pályázható partneregyetemekkel kapcsolatban a weboldalon 
  3. Regisztrálj az outgoing.pte.hu felületen 
  4. Töltsd ki a jelentkezési felületet 
  5. Írj motivációs levelet 
  6. Készítsd el a szakmai önéletrajzod 
  7. Igazold nyelvtudásod 
  8. Véglegesítsd a pályázatodat 
  9. Nincs más hátra, várj türelmesen a döntésre 

 

A partner országok, ahová ellátogathatsz: 

Anglia I Ausztria I Belgium I Csehország I Dánia I Észtország I Franciaország I Finnország I Hollandia I Horvátország I Lengyelország I Lettország I Litvánia I Németország I Norvégia I Olaszország I Románia I Spanyolország I Svédország I Szlovákia I Szlovénia I Törökország 

 

Kérdéseiddel kapcsolatban keresd bizalommal a Külügyi iroda munkatársát, Battyáni Rékát, aki segít eligazodni a teendők tengerében.  

Telefon: +36 72/501-599 Mellék: 23165 

Email: battyani.reka [at] ktk.pte.hu 

Iroda: B131 

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..