fbpx Kezedben a gazdaság! - inspirál a Pécsiközgáz | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Kezedben a gazdaság! - inspirál a Pécsiközgáz

2020. április 3. 13:51

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar (Pécsiközgáz) elhatározta, hogy kollektívájának szakmai tudását, hallgatóinak friss, fiatalos erőforrását, lokális, országos és nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva megpróbál tenni annak érdekében, hogy a COVID-19 járvány okozta negatív gazdasági spirál lassuljon, siker esetén stagnáljon. Ezen cél elérése érdekében, több lokális szereplő becsatlakozásával, így többek között a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együtt elindította a REVIDPécs kampányt, amellyel célja, hogy egy olyan közösség épüljön ki, ami aktívan megosztja tagjaival a kilábalási lehetőségekkel kapcsolatos információt, segítséghez juttassa a bajbajutott vállalkozásokat. A problémával, kihívással küzdő szereplők a REVIDPécs Facebook oldalán megoszthatják a közösséggel gondjaikat, amire a szabad kapacitással rendelkező tagok segítségnyújtás felajánlásával reagálhatnak.

A Pécsiközgáz a rendszer adminisztrálásán, a kampány terjesztésén túl, szakértői kompetenciáját, hallgatói által reprezentált erőforrását arra is szeretné felhasználni, hogy a REVIDPécs facebook oldalon felmerülő vállalati kihívásokat saját maga is megoldja. Ez a valós körülmények között folyó kármentő munka a remények szerint a bajbajutott vállalkozás megsegítésén túl olyan plusz tanulási élményt nyújt a hallgatóknak, ami még értékesebbé teszi őket a társadalom számára, s esetlegesen itt tartja őket a régióban, a városban.

Hisszük, hogy együtt nem csak a vírust vészelhetjük át, hanem képesek vagyunk a város gazdaságának revitalizációjára is, mert a kezünkben a gazdaság.

További részletek és információ: revidpecs [at] ktk.pte.hu

 

REVIDPécs facebook odala >

Jelentkezés >

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Regionális Gazdaságtan Doktori Iskolában

Karunk pótjelentkezést hirdet Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolájába.