FINTELLIGENCE Pénzügyi Edukációs Konferencia

2020. március 6. 14:30

2020-ban hatodik alkalommal került megrendezésre a pénzügyi tudatosság és vállalkozási ismeretek fejlesztését célzó Pénz7 – Pénzügyi és Vállalkozói Témahét. A rendezvénysorozat március 2-6 között zajlott le, melynek kiemelkedő szakmai partnerei voltak az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány, a Magyar Bankszövetség, a Takarékbank, a Pénziránytű Alapítvány, a Pénzügyminisztérium, továbbá az eseménysorozat kiemelt tudományos eseményének, a Fintelligence Pénzügyi Edukációs Konferenciának helyet adó Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara.

A március 5-én megrendezett Pénzügyi Edukációs Konferencia nyolc tudományos előadást foglalt magába, továbbá a rendezvény záró eseményeként átadásra került a Pénzügyi Kultúra Nagykövete Díj.

Az tudományos előadások sorát Kovács Levente (Bankszövetség) nyitotta meg, aki az évszázadok forradalmi újításainak felvillantásával hívta fel a figyelmet a jelenlegi digitális pénzügyi világ adta lehetőségekre.

Ezt követően Rákossy Balázs (Pénzügyminisztérium) a gazdasági növekedés és a pénzügyi tudatosság vélt és valós összefüggéseiről beszélt, mely során kiemelte, hogy a gazdasági növekedés és a pénzügyi tudatosság foka között nem lelhető fel korreláció.

Kandrács Csaba (Magyar Nemzeti Bank) a március 2-án elinduló azonnali fizetések rendszeréhez kapcsolódóan tartotta meg előadását az új fejlesztés makrogazdasági és felhasználókra vonatkoztatható előnyeire fókuszálva, mely során kiemelte a rendszer biztonságát támogató intézkedéseket.

Balogh László (Pénzügyminisztérium) előadása során kitért a fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítését és fejlesztését célzó programokra, melynek során egyetemek bevonásával is igyekeznek hiteles szakmai grémium által átadni a fiatal generációk számára a tudatos pénzügyi döntések alapjait és felhívni a figyelmet a hedonista életmód okozta problémákra.

Czimer Gergely (Takarékbank) a pénzügyi szektor digitalizációval fellépő kihívásait a technikai és szabályozói környezet komplexitása mentén elemezte, továbbá kitért a jelenség nehézségeire és lehetőségeire, melyekkel a bankrendszernek napjainkban meg kell küzdenie.

A rendezvény egy angol nyelvű előadást is magába foglalt, mely során Taras Savchenko (Sumy State University) ismertette nézeteit Ukrajna pénzügyi rendszerének kihívásaival kapcsolatban.

Az esemény utolsó előadása Pál Zsolt (Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ) által hangzott el, ahol az azonnali fizetés rendszerének statisztikai és adatkinyerési előnyeiről hallhatott a közönség.

A konferencia záró eseményeként Kovács Levente (Bankszövetség), illetve a tavalyi év két díjazottja Pintér Éva (Budapesti Corvinus Egyetem) és Schepp Zoltán (Pécsi Tudományegyetem) közösen adták át a 2020-as év Pénzügyi Kultúra Nagykövete Díjat Tebeli Izabella (Pénzügyminisztérium) részére.

Galéria

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Mestersége címere: A.I. A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi..

PTE szimulációs Kupa - verseny felhívás 2024 tavasz

A verseny az EcoSim online szimulációját veszi alapul. A szimuláció során egy virtuális tech vállalatot kell irányítani..

Díszoklevél igénylés

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50 éve diplomát szerzett közgazdász végzettségű egykori hallgatók..

BGE Gazdasági Szaknyelvi Vizsga

A jelentkezők középfokú egynyelvű gazdasági szakmai nyelvvizsga A szóbeli, B írásbeli és C komplex típusát választhatják..