fbpx FINTELLIGENCE Pénzügyi Edukációs Konferencia | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

FINTELLIGENCE Pénzügyi Edukációs Konferencia

2020. március 6. 14:30

2020-ban hatodik alkalommal került megrendezésre a pénzügyi tudatosság és vállalkozási ismeretek fejlesztését célzó Pénz7 – Pénzügyi és Vállalkozói Témahét. A rendezvénysorozat március 2-6 között zajlott le, melynek kiemelkedő szakmai partnerei voltak az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Junior Achievement Magyarország Alapítvány, a Magyar Bankszövetség, a Takarékbank, a Pénziránytű Alapítvány, a Pénzügyminisztérium, továbbá az eseménysorozat kiemelt tudományos eseményének, a Fintelligence Pénzügyi Edukációs Konferenciának helyet adó Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara.

A március 5-én megrendezett Pénzügyi Edukációs Konferencia nyolc tudományos előadást foglalt magába, továbbá a rendezvény záró eseményeként átadásra került a Pénzügyi Kultúra Nagykövete Díj.

Az tudományos előadások sorát Kovács Levente (Bankszövetség) nyitotta meg, aki az évszázadok forradalmi újításainak felvillantásával hívta fel a figyelmet a jelenlegi digitális pénzügyi világ adta lehetőségekre.

Ezt követően Rákossy Balázs (Pénzügyminisztérium) a gazdasági növekedés és a pénzügyi tudatosság vélt és valós összefüggéseiről beszélt, mely során kiemelte, hogy a gazdasági növekedés és a pénzügyi tudatosság foka között nem lelhető fel korreláció.

Kandrács Csaba (Magyar Nemzeti Bank) a március 2-án elinduló azonnali fizetések rendszeréhez kapcsolódóan tartotta meg előadását az új fejlesztés makrogazdasági és felhasználókra vonatkoztatható előnyeire fókuszálva, mely során kiemelte a rendszer biztonságát támogató intézkedéseket.

Balogh László (Pénzügyminisztérium) előadása során kitért a fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítését és fejlesztését célzó programokra, melynek során egyetemek bevonásával is igyekeznek hiteles szakmai grémium által átadni a fiatal generációk számára a tudatos pénzügyi döntések alapjait és felhívni a figyelmet a hedonista életmód okozta problémákra.

Czimer Gergely (Takarékbank) a pénzügyi szektor digitalizációval fellépő kihívásait a technikai és szabályozói környezet komplexitása mentén elemezte, továbbá kitért a jelenség nehézségeire és lehetőségeire, melyekkel a bankrendszernek napjainkban meg kell küzdenie.

A rendezvény egy angol nyelvű előadást is magába foglalt, mely során Taras Savchenko (Sumy State University) ismertette nézeteit Ukrajna pénzügyi rendszerének kihívásaival kapcsolatban.

Az esemény utolsó előadása Pál Zsolt (Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ) által hangzott el, ahol az azonnali fizetés rendszerének statisztikai és adatkinyerési előnyeiről hallhatott a közönség.

A konferencia záró eseményeként Kovács Levente (Bankszövetség), illetve a tavalyi év két díjazottja Pintér Éva (Budapesti Corvinus Egyetem) és Schepp Zoltán (Pécsi Tudományegyetem) közösen adták át a 2020-as év Pénzügyi Kultúra Nagykövete Díjat Tebeli Izabella (Pénzügyminisztérium) részére.

Galéria

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.