Horváth Gábor

tanársegéd
62244
horvath.gabor [at] ktk.pte.hu
B213
Hétfő 11.30-13.00

Horváth Gábor 2011-ben végzett Karunk pénzügy és számvitel alapképzési szakán, 2017-ben pénzügy mesterszakon, majd 2022-ben Fintech menedzsment szakközgazdász szakirányú továbbképzési szakon szerzett szakképzettséget. 2022 szeptemberétől a PTE Gazdálkodástani Doktori Iskola doktorandusz hallgatója. Vállalkozási és államháztartási mérlegképes könyvelői képesítéssel is rendelkezik, 2015 óta szerepel a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásában.

Korábban dolgozott az államháztartás önkormányzati alrendszerében, valamint a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági és Kontrolling Igazgatóságán pénzügyi és számviteli területen, több pozícióban. Széles körben (költségvetési szervnél, vállalkozásnál, civil szervezetnél) szerzett könyvviteli és beszámolási gyakorlattal rendelkezik.

2014 óta oktat pénzügyi szakképzés, kreditpontos továbbképzés, illetve felsőoktatás keretében, elsősorban vállalati és államháztartási számvitelhez, illetve alkalmazott informatikához kapcsolódó témaköröket.

2022 februárjától a KTK Pénzügy és Számvitel Intézet oktatója egyetemi tanársegédként, előbb részmunkaidőben, majd 2023-tól teljes állásban. A karon oktatott tárgyai: számvitel, haladó számvitel, vállalkozói könyvelés és beszámolás, államháztartási számvitel, pénzügyi tervezés és finanszírozási döntések.

Kutatási területe a nem materiális vállalati vagyon (elsősorban adat és adatvagyon, illetve fenntarthatóságot és rezilienciát megalapozó szervezeti struktúrák) pénzügyi szempontú értékelése, valamint ehhez kapcsolódóan a nem pénzügyi információk közzétételének és mérési módszertanának vizsgálata.