Ez történt a Corporate Talk beszélgetéseken!

2021. június 1. 15:47

Remek hangulatban telt Corporate Talk eseménysorozatunk, összefoglaltuk a beszélgetések legfontosabb mozzanatait!

 

„A piac erőn felül teljesített”

Elsőként Tóth Szabolcs, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. regionális marketing igazgatója faggatta ki vendégeit a média és rendezvényszervezés jelenlegi helyzetéről. 

Szabolcs vendégei:

  • Pető Zsolt, az Euroshow rendezvényszervező Kft. tulajdonosa és
  • Csikesz Erika, a TV2 Média Csoport Zrt értékesítési igazgatója

Kiderült, hogy a saját készítésű magyar tévéműsoroknak megvan a maga bája, amely széles célközönséget ültet a készülékek elé nap mint nap. A TV2  szakértője véleménye szerint a tévéipar egyáltalán nem haldoklik, hiszen a legtöbb ember életében vannak olyan periódusok - például gyermekvállalás -, amikor visszatérnek a képernyők elé.

A rendezvénypiacon ehhez képest hatalmas a visszaesés. Amit lehetett online térben valósítottak meg ugyan, de ez nem adja vissza a személyes jelenlét varázsát. 

Az Euroshow  tulajdonosa szerint elsőként a szabadtéri rendezvények megtartásához térhetünk majd vissza, az oltási igazolványok miatt magas keresletre lehet számítani a piacon. 

A jövőben egyes rendezvénytípusoknál marad a hibrid, vagy teljesen online megoldás. Ilyenek lesznek a tudományos konferenciák is.

 


„A nyitás utáni első 2-3 hónapban a szolgáltatók 30%-a nem fog megnyitni”

A második Corporate Talk beszélgetésen Schmidt Ferenc, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Dél-dunántúli régióvezetője a turizmus különböző területeiről érkező vendégeit kérdezte a pandémia okozta változásokról. 

Szintén terítékre került az emberi kapcsolatok, valamint a humán erőforrás szerepe az iparágban.

Feri vendégei:

  • Omacht Zoltán, a DDNP tájegységvezetője, az Erdőfi Major vendégház tulajdonosa,
  • Csobota-Kis Árpád, a Pearl Marketing and Management tulajdonosa és ügyvezetője és
  • Meszlényi Zsolt, a Training Universe ügyvezetője

Az iparágban ez a helyzet adta meg a végső lökést a nyugdíjba vonulásra, emellett pedig nehézséget okoz a munkaerő elvándorlás is. 

Nehéz lesz az újranyitás, hirtelen kell a nulláról maximum kapacitásra kapcsolni, a dolgozóknak erős motivációra van szükségük. A Training Universe ügyvezetője fontos összefüggésre világított rá:

„A vállalat értéke az ember, aki működteti. Az nyeri meg a versenyt, aki jól kezeli a személyzetét.”

A Duna-Dráva Nemzeti Park tájegységvezetője szerint az ökoturizmus bővül, melyhez elengedhetetlen a megfelelő humán munkaerő. Szűk szegmensről beszélünk, ezért a növekedésnek van egy határa, de még nem mostanában fogjuk ezt elérni…

A Training Universe szakértője szerint nem kell tartanunk attól, hogy a turizmusban az emberi erőforrást gépek fogják helyettesíteni, ugyanis a jövő generációjában is meglesz az igény a személyes kontaktusokra

Pearl Marketing and Management tulajdonosa és ügyvezetője  következőképp látja a jövőt a turizmus szektorban:

  • a szolgáltatásokban egyre nagyobb szerep jut a robotizációnak, a folyamatokat automatizálják
  • tömegeket robotok fogják kiszolgálni
  • a humán munkaerővel működtetett szállodákat csak a kiváltságosok vehetik majd igénybe

 


„Minél szűkebbek a keretek, annál kreatívabbnak kell lenni”

Utolsó beszélgetésünkre Karnis Gabriella, a Philip Morris Magyarország Kft. kiskereskedelmi kapcsolatok délnyugat magyarországi vezetője több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező kollegáit invitálta meg:

  • Németh Emesét, a Philip Morris Magyarország Kft. „Try and Buy” vezetőjét és
  • Vizi Tamást, a Philip Morris Magyarország Kft. külső kereskedelmi kapcsolatok országos vezetőjét

Betekintést nyerhettünk a dohányipar rejtelmeibe, és mint kiderült, igenis lehetséges marketing nélkül is közel kerülni a fogyasztóhoz, csak kreatívnak kell lenni. Viszont ehhez fontos tisztázni, hogy pontosan mit értünk marketingtevékenység alatt ebben a környezetben. 

Ebben a sajátos iparágban kiemelt szerep jut a kiskereskedőknek, akik közvetlenül kapcsolatban állnak a vásárlókkal, így őket kell edukálni a termékekkel kapcsolatban. Az elsődleges versenyelőnyt pedig a minőség jelenti.

 

Külön köszönjük szakértőinknek, hogy ilyen szuper témákat hoztak Nekünk!

Nektek is köszönjük, hogy velünk tartottatok és bátran kérdeztetek!

Hamarosan újra találkozunk!

 

Addig is…
Kérdésed van? Vagy kutatnál?

Írj nekünk!