fbpx Internship Center | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Internship Center

Internship Center

Az Internship Center célja, hogy stimuláló, lebilincselő és versenyképes gyakornoki lehetőségeket biztosítson a Kar motivált és elhivatott hallgatói számára egy inspiráló és szakmai közegben és ezen keresztül kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatokat ápoljon vállalati partnerekkel.

Az Internship Center a Center for Applied Learning része a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Célja, hogy stimuláló, lebilincselő és versenyképes gyakornoki lehetőségeket biztosítson a Kar motivált és elhivatott hallgatói számára egy inspiráló és szakmai közegben és ezen keresztül kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatokat ápoljon vállalati partnerekkel.

Ennek érdekében a gyakornoki lehetőségek neves partnervállalatokkal kerülnek meghirdetésre. A gyakornoki programban való részvételen és a partnerek által biztosított projekteken való munkán keresztül, a gyakornokoknak lehetőségük nyílik értékes munkatapasztalatot szerezni, gyakorlatban alkalmazni és bővíteni tudásukat, betekintést nyerni a vállalatok működésébe és fejleszteni készségeiket. A gyakornoki pozíciók mindennapos jelenlétet kívánnak a hallgatóktól az Internship Center irodáiban reggel 8:30-tól délután 16:00-ig, kivéve a kötelező tanórák időpontjait, koncentrált vállalati környezetet teremtve a hallgatói csoportoknak a munkához.

Az egész szemeszteren át tartó program során a hallgatók folyamatos kapcsolatban vannak vállalati képviselőkkel, online és offline, a Karon és külső helyszíneken egyaránt. Ez kitűnő lehetőséget biztosít a gyakornokoknak kapcsolati hálójuk kiterjesztésére, tovább növelve munkaerőpiaci értéküket, a partnervállalatoknak pedig egy elhivatott, tehetséges hallgatói közösséghez nyernek hozzáférést.