Internship Center

Internship Center

Az Internship Center célja, hogy izgalmas, versenyképes és valós vállalati tapasztalatszerzési lehetőségeket biztosítson a Pécsiközgáz hallgatói számára. A hallgatók nemcsak értékes vállalati tapasztalatokra, készségekre és kapcsolatokra tehetnek szert egy inspiráló szakmai közegben, hanem tevékenységükért kreditet is kapnak, vagy akár teljes szakmai gyakorlatukat is teljesíthetik a Központ programjain keresztül.

Ennek érdekében a gyakornoki lehetőségek neves partnervállalatokkal együttműködésben kerülnek meghirdetésre. A gyakornoki programban való részvételen és a partnerek által biztosított projekteken való munkán keresztül, a gyakornokoknak lehetőségük nyílik értékes munkatapasztalatot szerezni, gyakorlatban alkalmazni és bővíteni tudásukat, betekintést nyerni a vállalatok működésébe és fejleszteni készségeiket. A gyakornoki pozíciók mindennapos jelenlétet kívánnak a hallgatóktól az Internship Center irodáiban reggel 8:30-tól délután 16:00-ig, kivéve a kötelező tanórák időpontjait, koncentrált vállalati környezetet teremtve a hallgatói csoportoknak a munkához.

Az egész szemeszteren át tartó program során a hallgatók folyamatos kapcsolatban vannak vállalati képviselőkkel, online és offline, a Karon és külső helyszíneken egyaránt. Ez kitűnő lehetőséget biztosít a gyakornokoknak kapcsolati hálójuk kiterjesztésére, tovább növelve munkaerőpiaci értéküket, a partnervállalatok pedig egy elhivatott, tehetséges hallgatói közösséghez nyernek hozzáférést.

 

Jelentkezés:

Küldd el önéletrajzodat, motivációs leveledet és leckekönyvi kivonatodat a cal [at] ktk.pte.hu -ra.

 

Kreditszerzés:

 

Típus

Óraszám

Időtartam

Mikor vehető fel

Kredit

Vedd fel Neptunon a C-“Vállalati tapasztalatszerzés - Internship Center” választható tárgyat.

Választható tárgy

20 óra/hét

1 szemeszter

BA hallgatók (másodévtől)

MSc hallgatók

3 kredit

Vedd fel Neptunon a D-“Szakmai gyakorlat” tárgyat és töltsd a kötelező szakmai gyakorlatodat az Internship Centerben

Fél szakmai gyakorlat

20 óra/hét

1 szemeszter

BA 6. vagy 7. szemeszterben

10 kredit

Vedd fel Neptunon a D-“Szakmai gyakorlat” tárgyat és töltsd a kötelező szakmai gyakorlatodat az Internship Centerben

Teljes szakmai gyakorlat

20 óra/hét

2 szemeszter

BA 6. és 7. szemeszterben

10+10 kredit

40 óra/hét

1 szemeszter

BA 7. szemeszterben

20 kredit

 

* Az Internship Centerben való részvétel nem számítható be egyszerre C és D típusú tárgynak. A hallgatónak a program megkezdése előtt döntenie kell arról, mely módon szeretné teljesíteni a tárgyat.