fbpx Pécsiközgázosok diplomán túl | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsiközgázosok diplomán túl

A pályaválasztásnál fontos szempont lehet a jó közösség, a hangulatos egyetemi város, az oktatott tantárgyak, de sok tudatos diák már előre is tekint a munkaerőpiaci lehetőségekre. Ha a Pécsiközgázra készülsz, több lehetőséged is van arra, hogy képet kapj a diplomán túli lehetőségeidről.

Az egyik ilyen kutatás a Frissdiplomások felmérés, a másik pedig az Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése, ami segítséget adhat a tájékozódáshoz. Az előbbinél a végzettek saját válaszainak eredményei jelennek meg, míg az utóbbinál a különböző állami adatbázisokban található adatokat kötötték össze anonim módon. A következőkben mindkét forrást felhasználva mutatunk be olyan elemeket, amelyek segíthetnek a pályaválasztásban.

Az alapképzésen tanulók a végzést követő egy éven belül nettó 323 000 Ft-ot, míg a mesterképzéses diplomával nettó 372 000 Ft-ot keresnek (26 évesnél fiatalabbakra vonatkozóan). A 26-30 éveseknél ezek szignifikánsan magasabbak, az alapképzésesek nettó 379 000 Ft-ot, míg a mesterképzésen végzettek nettó 428 000 Ft-ot keresnek.

A nappali tagozatosok körében elhelyezkedési idő átlagosan 2 hónap fél éven belül garantált az állásba lépés, miközben minden másodikuk már dolgozik a végzés időpontjában.

Szakos bontás szerint az Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése legfrissebb adatok alapján a nappali munkarendben végzett alapképzésesek között a legrövidebb idő alatt (1,43 hónap) a Gazdálkodási és menedzsment BSc hallgatók helyezkednek el, de a Kereskedelem és marketing BSc 2,21 hónapos eredménye is rövidnek tekinthető. A mesterképzés esetében a Vezetés-szervezés MSc esetében látható a legrövidebb idő (1,31 hónap), ugyanakkor a Marketing MSc végzettek 2 hónapos eredménye is kiváló érték.

A Turizmus és vendéglátás BSc hallgatóinak negyede dolgozik a végzés időpontjában, míg a többi alap- és mesterképzéses szak esetében a hallgatók legalább 39%-a. Az alapképzésesek esetében a leginkább (54,7%) a Gazdálkodási és menedzsment BSc szakosokra igaz ez, míg a mesterképzésesek közül a Marketing MSc (56,3%)

A végzettek 98,7%-a ajánlaná a Pécsiközgázt 92,6% a saját szakját tanulmányi céllal a barátainak, ismerőseinek.

A végzettek a munkájukhoz kapcsolódóan kiemelkedően magas a tárgyi és személyi körülményekről, valamint a szakmai-tartalmi részről számolnak be.

A megkérdezettek szerint Pécsiközgáz felkészít az önálló munkavégzésre, jelentősen támogatja a kapcsolatteremtő és kommunikációs készséget, az íráskészséget, csapatmunkát, a munkabírást, rugalmasságot és protokoll ismereteket - ezért ajánljuk, hogy Te is böngészd tovább felvételizőknek szóló oldalunkat!