WoP Week beszámoló

2020. november 9. 11:40

Október 26-30. között zajló WoP (World of Practice) Weeken, vagyis a Vállalati héten 12 online előadás közül választhattak az érdeklődők.

A következőkben kis élménybeszámolót, összefoglalót olvashattok az elmúlt hét eseményeiről.
 

Marczinkó Ági (https://welovedigital.hu) október 26-án  Keresőmarketing, PPC hirdetések témakörében tartott előadása remekül sikerült a hallgatói visszajelzések alapján.  

„Nagyon pozitívan csalódtam az előadásban, tetszett, hogy órai keretek között ilyenekről is szó esett.  A vendégelőadó nagyon kedves, és pozitív kisugárzású volt számomra. Tetszett, hogy olyanokat is megmutatott amivel ő saját maga dolgozik, beavatott minket a hirdetések kezelésebe és hogy mit, miért látunk egyes felületeken.”  

„Nagyon sok hasznos információval gazdagodtam, nagyon jól fel volt építve az egész, és minden részletre odafigyelt az előadó! Eddig sose tudtam, honnan tudja pl: A facebook ha beszélek egy adott témáról vagy esetleg termékről, és utána olyan tartalmakat jelenített meg amiről beszéltem. Az előadó erről a folyamatról is beszélt illetve választ adott. Élveztem minden percét az előadásnak! :) „ 

 

Október 27-én Online marketing tervezés lépésről-lépésre (workshop jelleggel) címmel az RG Stúdió képviseletében Müller-Váczi Lívia tartott előadást. 

„… érdekes, számomra eddig ismeretlen témákat is feldolgozott. Sokat lehetett tanulni egy olyan személytől, aki napi gyakorlatban alkalmazza a különböző marketing eszközöket, módszereket. Még nagyobb kedvet kaptam a marketinges munkakörben való elhelyezkedéshez. Változatosságot tud vinni a hétköznapi előadások közé egy külsős előadó, mivel más szemszögből tekint a dolgokra, más témákat dolgoz fel, és személyes tapasztalatait is meg tudja osztani velünk a valós munka kapcsán. Ezek mellett segítéségével máris megismertem egy céget, ahová szívesen jelentkeznék szakmai gyakorlatra, vagy munkára a jövőben.” 

Október 28-án a kockázati tőkéjé volt a főszerep. Reggel Fabricius-Ferke János előadása során a hallgató érdekes betekintést nyertek a Hiventures, Közép- és Húsvét Európa egyik legnagyobb kockázatitőke-alapjának működésébe, pontosabban annak növekedési / növekedési szegmensébe. Az Alap belső működésének, célkitűzéseinek, folyamatainak bemutatása mellett János egy portfólión belüli vállalati példát osztott meg, amely ékes példája volt annak, mit is jelent a pivotálás a skálázás (scale up) szakaszában. Az érdeklődők láthatták, hogy egy vállalat hogyan alakítja át multi sided üzleti modelljét egy hagyományosabbá, miközben megpróbálja megtartani a multi sided piactéri modell jellemzőit. Az előadás és az azt követő beszélgetés felhívta a figyelmet arra, hogy a piaci üzleti modell könnyen felállítható, de nagyon nehéz megvalósítani és fenntarthatóan, nyereségesen működtetni. Megfelelő gravitáció nélkül, ebben a konkrét esetben a csomagszállítás, nem fenntartható.
 

Délután pedig Várhelyi Veszna a startup finanszírozás rejtelmeivel foglalkozott, amely napjainkban nagyon népszerű és érdekes téma. Egyre több fiatal próbálja megvalósítani álmai projektjét azáltal, hogy pitcheli ezeket olyan kockázatitőke társaságoknak, mint a Hiventures. Veszna a VC világ startup szegmensét taglaló előadásában részletesen beszélt a finanszírozási struktúra sajátosságairól, a folyamatról, és ami a legfontosabb egy startup sikertényezőiről. A résztvevők megvitatatták a csapat szerepét és fontosságát egy startup életében. Ezeken az érdekes témákon túl a hallgatók megtudták, hogy a startupok értékelési folyamata és kritériumai eltérnek az érett vállalatokétól, a múlt történetének hiánya miatt. Éppen ezért a hagyományos értékelési módszerek, mint a DCF és az NPV, nem elégségesek. 
 

A múlt héten két lakalommal, október 27-én és október 29-én pedig emberi erőforrás menedzsment gyakorlati kérdéseivel foglalkozó előadásokat követhettek az érdeklődők a Hauni jóvoltából. Kónya Dániel HR Operations osztályvezető, valamint Solti Péter HR specialista a Hauni Hungária Gépgyártó Kft képviseletében interaktív digitális órákat tartottak, amelyek keretében elsősorban a létszámfelvétel, toborzás, kiválasztás és beillesztés folyamatát és gyakorlatait ismerhették meg a hallgatók. Bár elsősorban szervezeti HR témával foglalkoztak, számos olyan kérdést is érintettek előadásaik során, ami minden álláskereső, gyakorlati helyet kereső számára is hasznos.  

 

Köszönjük a vállalatok nyitottságát, a gyakorló szakembereknek az előadást, az érdeklődőknek pedig az aktív részvételt!  

WoP week tavasszal folytatódik, de a félév során az érdeklődők még beülhetnek vállalti előadásokra a WoP events eseménysorozat keretében. 

Kapcsolódó Híreink

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Leadership Workshop Anthony Silard-al

Nagy sikerrel zárult a Karunkon megrendezésre kerülő Leadership Workshop!

Sikeresen zárult az idei Nemzetközi Hackathon

Idén először került megrendezésre személyes jelenléttel a Nemzetközi Hackathon!

Research Seminar Philipp Kochal

Múltból a jövőbe

Sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia

Április 19-én és 20-án, sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia.

Lezajlott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok

2024. április 11-12-én, megrendezésre került a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2023/24

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2023/2024. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj..

Western Balkans–Visegrad ösztöndíj

A Western Balkans–Visegrad ösztöndíjprogram rövid távú tartózkodásokra nyújt finanszírozást két irányban.